Sc Jekerdal – Rood Groen LVC ’01  1-1

Rood Groen mist promotie.

Op het kunstgras van vv Walram in Valkenburg werd onder het toeziend oog van ongeveer 400 toeschouwers vanmiddag de finale van de promotiepoule voor een plek in de derde klasse gespeeld. Sc Jekerdal en Rood Groen LVC ’01 gingen uitmaken wie de gelukkige zou zijn. In de eerste helft begon Rood Groen goed maar gaandeweg nam sc Jekerdal het initiatief over. Hoewel Jekerdal dus sterker was, creëerden ze eigenlijk geen noemenswaardige kansen. Omdat Rood Groen ook niet het niveau van de wedstrijd tegen DBSV haalde en dus ook geen uitgespeelde kansen kon creëren werd de eerste helft afgefloten met een 0-0 stand. Om in boks

termen te spreken; Jekerdal stond op punten voor. Rood Groen zou in de 2e helft toch uit een ander aatje moeten tappen om Jekerdal in verlegenheid te brengen. In de tweede helft kwam Rood Groen beter in de wedstrijd. In de 55ste minuut wist de Rood Groen aanval uiteindelijk Nigel Bougard vrij te spelen die hard raak schoot. Echter omdat de grensrechter, als een van de zeer weinige buitenspel had gezien, ging dit feest niet door. Daarna was het toch Jekerdal dat de score echt opende. In de 60ste minuut verwachte heel Rood Groen een vrijetrap toen verdediger Timo Zenden neergehaald werd, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

De bal kwam uiteindelijk bij de rechtspits terecht, die in de verre hoek raakschoot. 1-0 voor Jekerdal. Rood Groen schoof daarna de laatste man door naar de spitspositie om meer druk te zetten. Dit resulteerde in een paar goede kansen waarbij de Jekerdal keeper echter steeds als winnaar uit de strijd kwam. Echter in de 80ste minuut toen een vrije trap van Rood Groen door Jelle Teheux, net voor de keeper, doorgekopt werd en de bal bij de geheel vrijstaande Yannick Frijns terecht kwam kon Rood Groen eindelijk echt juichen 1-1 en nog 10 minuten te spelen. Jekerdal was na de gelijkmaker even van slag maar Rood Groen kon hier echter niet van profiteren.

De scheidsrechter blies na 90 minuten dus bij een 1-1 stand af. De eerste helft was voor Jekerdal, de tweede, zeker op basis van goede kansen, voor Rood Groen. Echter als je niet meer scoort dan je tegenstander win je niet. Gevolg was dat op het zeer warme kunstgras de spelers nog 30 minuten door moesten. Daar kunnen we kort over zijn. De pijp was bij een aantal spelers was behoorlijk leeg. Het gevolg; een weinig om het lijf hebbende verlenging waarin dus niet meer gescoord werd. Eindstand dus 1-1 en penalty’s moesten de beslissing brengen. Bij de eerste vijf penalty’s miste Jekerdal er twee ( eigenlijk drie maar de grensrechter constateerde dat de Rood keeper te vroeg had bewogen en de penalty opnieuw genomen moest worden en toen ging die er via de paal wel in) en Rood Groen had na 4 penalty’s 1 x gemist.

Als aanvoerder Jelle Teheux zou scoren zou Rood Groen de winnaar zijn. Tot afgrijzen van alles wat Rood Groen een warm hart toedroeg schoot Jelle de penalty net naast. Eindstand eerste serie dus 3-3. Daarna ging het verder. Nadat Jekerdal penalty 7 had benut moest Rood Groen scoren om verder te gaan. Nigel Bougard schoot de penalty echter op de paal en daarmee was Jekerdal de winnaar van deze clash. Jekerdal promoveert door deze zege naar de 3e klassen en Rood Groen blijft komend seizoen actief in de 4e klasse B. Hoewel de hele verenging vandaag in mineur is mogen we hartstikke trots op onze ploeg zijn. 3e in een zware competitie geworden en in de finale van de promotiepoule op een strafschop na gepromoveerd.