Schaesberg vrouwen:  winnaar nacompetitie en promotie naar 2e klasse.

Op de velden van Brevendia in Stramroy vond gisteren een historische moment plaats.

Nog nooit speelden de vrouwen van Schaesberg op het niveau van de tweede klasse.  Maar door de overtuigende 2-6 overwinning op vv Bergeijk gaan de vrouwen komende seizoen een trapje hoger. Een mooie uitdaging.

De finale van de nacompetitie was uiteindelijk een vrij eenzijdige wedstrijd. vv Bergeijk was een jonge ploeg die zeker bij fases liet zien goed te kunnen voetballen maar over de gehele wedstrijd genomen waren ze toch niet opgewassen tegen de dames van Schaesberg.

En het begin was goed. Reeds na 12 minuten was het 0-1. De laatste vrouw van Bergeijk trok haar hoofd in bij een verre bal van achteruit, hiermee maakte ze de weg vrij voor Kim Peters die dan wel raad weet met dit soort kansen  In de 19e minuut werd de voorsprong al verdubbeld. Wederom was het Kim die op de achterlijn langs de verdedigers draaide en de bal neerlegde voor de inkomende Wendy die raak schoot. 0-2. inmiddels was wel al duidelijk dat Schaesberg de veel betere ploeg was met ook veel meer ervaring. De 0-3 viel uit een indraaiende hoekschop waar Lois haar hoofd tegen zette. En alsof dat nog niet genoeg was maakte Melanie er 2 minuten later 0-4 van.  De dames van Bergeijk konden zeker een aardig potje voetballen en lieten dat bij vlagen ook wel zien. Zodra Schaesberg de concentratie iets liet zakken dan probeerde men vooral vanuit de omschakeling ook gevaarlijk te worden. Slordig uitverdedigen aan Schaesbergse kant bracht vlak voor rust tegenstander in kansrijke positie en dit kansje werd dan ook direct benut. 1-4. Een prachtige tussenstand.  En als de zwarthemden iets beter met de overige kansen waren omgesprongen dan was alleen de tussenstand al vele malen hoger geweest.

Als Bergeijk in de tweede helft nog aan iets van een offensief dacht dan werd deze gedachte al snel om zeep geholpen door Kim Peters. Zij zag dat de keepster te ver voor het doel stond en krulde de bal van afstand over haar heen. 1-5.  wedstrijd gelopen. Schaesberg mist onderweg nog enkele dikke kansen op een nog hoger score. En aan de andere kant blijft Bergeijk spelden prikjes uitdelen op zoek naar een betere uitslag.  Uit een van deze spelden prikjes komt een hoekschop die prachtig word binnen gekopt. 2-5.

Het slotakkoord van de wedstrijd is uiteindelijk voor Lois die met een acrobatische actie de stand op 2-6 brengt.

Met 10 doelpunten voor en 2 tegen is de Schasesbergse ploeg overtuigend door de nacompetitie gegaan en terecht winnaar geworden.

De tegenstanders komend seizoen heten niet meer RKHBS, Keer of Fortuna maar clubs die we niet of nauwelijks kennen.