Hoofdmenu

Ingekorte ZLM Tour Buchten – Landgraaf gewonnen door Amund Grøndahl Jansen van Jumbo-Visma

Wielrenner Amund Grøndahl Jansen heeft de chaotisch verlopen derde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De Noor van Jumbo-Visma kwam bij een ingekorte rit als eerste over de finish in Landgraaf.

In een levendige wedstrijd door de Limburgse heuvels, bleven de renners Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Thijs de Lange (Metec-TKH), Ivar Slik (Monkey Town – A Block), Yenthe Biermans (Katusha-Alpecin) en Abram Stockman (Tarteletto-Isorex) lange tijd vooruit. 50 Kilometer voor het einde kwam onder leiding van de renners van Jumbo-Visma een uitgedund peleton weer samen. Maurits Lammertink van Roompot-Charles trok ten aanval op de laatste heuvel van de dag, en hij kreeg uiteindelijk negen renners mee. In de sprint toonde Grondahl Jansen zich overtuigend de sterkste voor Teunissen en Würtz Schmidt.

De jury besloot de laatste lokale ronde van tien kilometer te schrappen, omdat er te veel auto’s op het parcours reden, en zelfs een motoragent werd aangereden door een afslaande auto. De veiligheid van de renners kon niet meer worden gegarandeerd door de organisatie.

Voor de Noor was het zijn eerste profzege. Mike Teunissen van Jumbo-Visma die finishte als tweede, vergroot zijn voorsprong en heeft de gele ZLM leiderstrui nu nog steviger om zijn schouders.

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.