Hoofdmenu

Partner PLT ontvangt 6 ton subsidie ter bevordering van barokmuziek  

 

 

 

 

Theater Aachen en Sinfonieorchester Aachen ontvangen van de deelstaat NRW 591.560 euro subsidie voor het bevorderen van het prachtige geluid van historische instrumenten zoals barok hobo, viool, altviool, cello, barokke bas en klavecimbel. Dat is ook goed nieuws voor Barok liefhebbers uit Parkstad want Theater Aachen heeft sinds enkele jaren een hechte samenwerking met Parkstad Limburg Theaters.

De Aachener Symfoniker spelen werken uit de Barok periode als sinds het seizoen 2015-2016 op historische instrumenten. Door de financiële injectie krijgt de aanschaf en de kwaliteit van instrumenten alsook muziekuitvoeringen een forse impuls. Een team van internationaal gerenommeerde barok specialisten gaat het Sinfonieorchester Aken extra trainen in de historische uitvoeringspraktijk. Ook de mogelijkheden voor crossovers tussen barokmuziek en hedendaagse muziek worden fors groter.

Dat alles vertaalt zich ook in het programma van het seizoen 2019/20: een cross-over concert “Barok infusie” in het Ludwig Forum-Aachen (17 november 2019), Händel’s Oratorium ‘La resurrezione’, in de kerk St. Nikolaus (14. en 16 maart 2020), de barokke Opera ‘La Callisto’, door Francesco Cavalli, in Theater Aachen (vanaf 24 mei 2020).

Foto: Stadt Aachen/Bernd Büttgens« (Vorig nieuwsbericht)