Hoofdmenu

23e Eurode Rolstoelwandeldag op 17 augustus a.s.

.
Op zaterdag 17 augustus 2019 vindt de 23e editie plaats van de Eurode Rolstoelwandeldag. Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt afwisselend plaats in Herzogenrath en Kerkrade. Dit jaar is Kerkrade weer aan de beurt en is het Sjtaaterhoes (Terwinselen) als ontvangst en verblijfsplaats voor deze wandeldag gekozen.

Deze dag wordt georganiseerd door de Zonnebloem Regio Kerkrade/Landgraaf in samenwerking met het Behinderten Forum Herzogenrath.

De organisatie hoopt ook dit jaar weer een groot aantal rolstoel- en scootmobielgebruikers uit de Euregio te kunnen verwelkomen. In 2018 nam een groep van ca. 170 personen deel aan dit evenement. De begeleiding wordt verzorgd door familie, vrienden of vrijwilligers. Ook wordt ondersteuning geboden door het Rode Kruis en een speciale servicewagen van BBmedica. De eigen bijdrage wordt bewust laag gehouden en bedraagt € 7,00 per deelnemer. Dit kan alleen gerealiseerd worden door financiële steun van meerdere organisaties en sponsoren.

De organisatie is er alles aan gelegen om dit evenement voor de deelnemers tot een onvergetelijke dag te maken. De rolstoelwandeldag begint om 10.00 uur en een lange sliert rolstoel- en scootmobielgebruikers met begeleiders trekt vanaf 10.30 uur door het uitgebreid wandelgebied op de grens van Kerkrade en Landgraaf in de omgeving van Winselerhof, kasteel Strijthagen en de Wilhelminatoren. Na afloop van de circa 2 uur durende wandeling wordt de deelnemers een uitgebreide warme maaltijd aangeboden. Vervolgens kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma met muziek, zang en vertier. In de loop van de middag krijgen de deelnemers uiteraard koffie/thee met wat lekkers. Met een traditionele tombola zal deze 23e editie van de Eurode Rolstoelwandeldag rond 17.00 uur worden afgesloten. Aanmelden kan nog tot 3 augustus a.s. Voor verdere informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Marina Donkers, Op de Knip 45, 6466 GS Kerkrade (tel. 0619156205) of Frans Driessen, Poststraat 24, 6464 AX Kerkrade (tel. 0630410336) of per email fhm.driessen@home.nl.
Foto´s Zonnebloem regio Kerkrade/Landgraaf