Hoofdmenu

Jeugdig supertalent speelt in Aken

Muzikaal wonderkind Laetitia Hahn geeft pianoconcert in Aken
Zondag 4 augustus geeft Laetitia Hahn (15), een van Europa’s meest getalenteerde pianisten, een concert in het Alte Kurhaus in Aken. Van de ronkende aankondiging ‘Weltklassik am Klavier – Waldstein – ein junger Star greift nach den Sternen!’is geen lettergreep overdreven. Laetia Hahn gaat het gehoor strelen met werken van MENDELSSOHN-BARTHOLDY, BEETHOVEN, BACH, RACHMANINOW en CHOPIN. Aanvang is 17.00.
Een muzikaal supertalent met buitengewone wijsheid. Als kleuter shockte ze haar moeder Anette, filosofe van professie met de vraag: mama als alle mensen die geboren worden uiteindelijk doodgaan, wat is dan de zin van het leven? Haar moeder antwoordde dat hetgeen je kunt realiseren en bereiken het levensdoel is. Het antwoord bevleugelde dochterlief tot een bijna bovenmenselijke werkethiek. Laetitia Noemi Hahn, op 4 september 2003 in Düsseldorf geboren ontpopte zich al op jeugdige leeftijd als een muzikaal wonderkind. Met zeven jaar gaf ze al haar eerste solorecital in piano en viool. Met negen speelde ze bij de uitreiking van de Internationale Mendelssohn-prijs aan de Duitse president Richard von Weizsäcker, in het Leipzig Gewandhaus. En met tien maakte ze Orkestraal-debuut met Beethoven-concerto nr. 2 en won ze twee masterclasses bij Lang Lang in München en Frankfurt. Pianovirtuoos Lang Lang was het ook die haar in 2013 tot muziekambassadeur benoemd en ook samen met haar speelde in München en in Nanjing- China.
Op haar 13de werd haar eerste CD uitgebracht en gaf Hahn ook al haar haar eerste masterclass in de Kleine Opera. Ze trad daarna op in vele belangrijke concertzalen en philharmonics in Europa en Azië.
De hoogbegaafde Laetitie Hahn die gedurende haar schooltijd liefst vier klassen oversloeg, won talloze eerste prijzen en volgde verdere masterclasses bij Lang Lang, Dmitry Bashkirov, Krystian Tkaczewski, Wolfgang Manz, John Perry, Kevin Kenner en Leif Ove And.
Het programma in Aken:
ELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY
Rondo Capriccioso op. 14

LUDWIG VAN BEETHOVEN
Sonate Nr. 6 F-Dur op. 10 Nr. 2
I. Allegro
II. Allegretto
III. Presto
Sonate Nr. 21 -Waldstein C-Dur op. 53
I. Allegro con brio
II. Introduzione: Adagio molto (attacca)
III. Rondo. Allegretto moderato – Prestissimo

– Pause –

JOHANN SEBASTIAN BACH
Französische Suite Nr. 5 G-Dur BWV 816

SERGEJ RACHMANINOW
Aus: Préludes op. 23
Nr. 5 g-Moll

FRÉDÉRIC CHOPIN
Scherzo Nr. 3 cis-Moll op. 39
Kaarten voor het concert in Aken kunnen worden gereserveerd via: e: info@weltklassik.de of tel: 0049 211 936 50 90.

Jeugdig supertalent speelt in Aken foto: Christian Blanke(Volgend nieuwsbericht) »