Hoofdmenu

4 augustus de 54e Hel van Voerendaal

Op zondag 4 augustus gaat de 54e editie van de Hel van Voerendaal van start.

Met 166 kilometer en liefst 45 beklimmingen voor de boeg zal het een zware strijd worden. Start van de wedstrijd over 166 kilometer vindt plaats bij hoofdsponsor Topparken in Schin op Geul om 13.00 uur. De finishlijn is getrokken op de Ransdalerstraat in Ransdaal.

De wedstrijd maakt deel uit van de U23 Road Series, een samenwerkingsverband tussen de KNWU en de Belgian Cycling, en is de vijfde en laatste aangesloten Limburgse klassieker van de Limburg Cycling Classics.

Limburg Cycling Classics

Naast de Hel van Voerendaal maken de Volta Limburg Classic, Ronde van Limburg, Ton Dolmans Trofee en de HLB van Daal Eurode Omloop deel uit van de Limburg Cycling Classics. Samen zijn er al 188 edities van deze wedstrijden verreden. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en krijgt op meerdere onderdelen vorm krijgen zoals communicatie, sponsorwerving en inkoop of het delen van kennis en/of materialen.

Foto: Hel van Voerendaal