Vanaf vrijdag 9 augustus is het weer ‘Bend’ in Aken    

   Öcher Bend is en blijft een publieksmagneet  

Vrijdag 9 augustus start op de bekende Bendplatz in Aken de Öcher SommerBend 2019. De grote 10-daagse kermis met haar vele, vaak bijzondere attracties is sinds mensenheugenis een Euregionaal succesnummer. Zo’n dertig procent van de honderdduizenden bezoekers uit de drielanden Euregio is afkomstig uit Zuid-Limburg. De Sommer Bend is dagelijks vanaf 14.00 geopend.

De Öcher Bend is een stokoude traditie. Uit documenten blijkt dat Aken al in 1413 een jaarmarkt hield op een groot grasveld, ‘Bend’ in het Öcher (Akens) dialect. Alleen de plek waar de kermis wordt gehouden, is in de loop der eeuwen veranderd. Sinds alweer  tientallen jaren vindt de kermis plaats op de Bendplatz op amper twee kilometer van hartje Aken.

Het 40.000 m2 grote terrein is onder regie van exploitant Eurogress Aachen de laatste jaren uitgegroeid tot hét evenemententerrein van Aken. Van circussen tot andere events. Met de voorjaarskermis Oster Bend en de Sommer Bend strijkt als vanouds twee keer per jaar een grote stoet aan kermisattracties en mobiele horecazaken op de Bendplatz neer.. Beide keren duurt het vermaak elf dagen. En vermaak biedt de Öcher Bend.  Attracties die veelal hoog in de hemel reiken en/of supersnel zijn, zijn een garant voor een adrenalinekick.  Maar er is ook volop vertier voor kleinere bezoekers en families. Op de dagelijks van 14.00 tot 24.00 geopende Bend kun je ook gewoon gezellig iets of drinken of rondlopen en onderwijl genieten van een suikerspin.

Nog zo’n traditie: de woensdag is Familientag. Tijdens de familiedag , dan kost iedere attractie de helft van de prijs. En ook voor studenten en vrouwen ‘Ladies Night’ zijn er inmiddels speciale dagen met speciale prijzen.

Een aanrader is ook om vooraf bij de Tourist Information in de Elisenbrunnen, in Aken zogenoemde Bendtaler te kopen. De Bendtaler vertegenwoordigen een waarde van één Euro maar zijn op de Bendplatz waar je ze bij iedere onderneming kan inlossen meer waard. 20 euro staan voor 25 Bendtaller, een besparing van 5 euro. Lonend voor families en grote kermisfans dus. Rond de Bendplatz is in de regel ruim voldoende parkeergelegenheid.

ÖCHER SOMMERBEND 2019

Programmhighlights:

Vrijdag 09.08.: 14.00 opening met drie kanonschoten

 Dinsdag, 13.08 Studentendag: Bier en frites tegen prijs van 1,00 €
bij voorlegging studentenpas. Bendtalers zijn bij deze actie niet geldig.

Woensdag 14.08 Familien-Tag
Families krijgen bij alle attracties 50% korting.

 Vrijdag 16.08.2019 vanaf 19.00 Ladies Night

Sekt, Hugo, Aperol, Crepes en Mandeln kosten ieder 2,00 €
Bendtalers zijn bij deze actie niet geldig.

 Maandag 19.08. feestelijke afsluiting met vanaf 22.00 een groot vuurwerk.

Foto´s Organisatie

Geef een reactie