Gisteren speelde Sporting Heerlen de eerste  oefenwedstrijd van dit seizoen en wel tegen eerste klasse Chèvremont. Beide ploegen waren natuurlijk nog niet op volle sterkte en speelden met diverse nieuwelingen. De eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht en waren de defensies de baas, zodat er aan beide kanten geen kansen vielen te noteren. Wel werd er door scheidsrechter Ploegstra een speler van de gasten uit Kerkrade uit het veld gestuurd vanwege commentaar.

Na rust, waarin veel gewisseld werd door beide coaches waren de eerste kansen voor Sporting, echter de paal en de keeper van Chèvremont stonden Heerlens succes in de weg. Des te wranger was het dat Chèvremont, dat al een week langer in training was en ook al een wedstrijd in de benen had het laatste deel van de wedstrijd toesloeg en 3x scoorde, zodat er een 0-3 eindstand op het scorebord stond.

Dinsdag aanstaande speelt Sporting Heerlen om 20 uur de eerste poulewedstrijd om het kampioenschap van Heerlen bij en tegen Bekkerveld.