Hoofdmenu

Festivaltip Cultura Nova: Internationaal circustheater Cirque Éloize, Recirquel en Cía Lucas Escobedo

 

Cultura Nova heeft inmiddels een traditie opgebouwd in het presenteren van internationale top-circusgezelschappen. Het Canadese Cirque Éloize presenteert zaterdagavond 24 augustus ‘Hotel. Met een mix van dans, comedy, muziek en acrobatiek creëert Éloize met een wervelende muzikale show een frisse kijk op het traditionele circus. , gestyled met een avant-gardistische scenografie geïnspireerd door de elegantie van een groots hotel. 

 

28 augustus is het de beurt aan Recirquel.  Vijf sterren kreeg het Hongaarse gezelschap Recirquel van zes toonaangevende recensenten voor de voorstelling My Land bij het Edinburgh Fringe Festival, waar My Land in 2018 met 28 uitverkochte voorstellingen dé hit van het wereldberoemde Festival was. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken van My Land een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus.

Het gezelschap onder artistieke leiding van Bence Vagi was vorig jaar tijdens Cultura Nova met de prachtige voorstelling Paris de Nuit te zien in Theater Heerlen. My Land is één van hun meest ambitieuze projecten tot nu toe. De artiesten bewegen over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende Tataarse, Moldavische en andere muziekstukken uit de Oekraïne verrijken het verhaal over wie de baas is over het land.

Vernieuwende makers

My Land is ontwikkeld door de in Hongarije geboren en in het Verenigd Koninkrijk getrainde artistiek leider van Recirquel, Bence Vagi. Deze pionier en voormalig danser heeft een volledig nieuw circusgenre ontwikkeld, waarbij circustechnieken samensmelten met dans, muziek en theater. Hierdoor is een unieke en eigentijdse Oost-Centraal Europese stijl ontstaan. Een feest voor het oog.

 

             Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of tel: 045 – 571 66 07

Dineren voorafgaand aan deze voorstellingen? Ook dit jaar kunt u tijdens Cultura Nova weer eten in en rond de Spiegeltent. Reserveer snel!

Draagt u het festival een warm hart toe en wilt u het festival ondersteunen? Word dan  voor een jaarlijkse bijdrage van € 25,- vriend van Cultura Nova!

Foto Cultura Nova