Hoofdmenu

Fietskunstwerk ReCycle onthuld

In de vijver van de rotonde op de St.Franciscusweg in Heerlen, naast het Bernardinuscollege is gisteravond het kunstproject ReCycle oficieel onthuld aan het publiek.

Het nieuwe kunstwerk is een grote bol van 700kg en is 6 meter doorsnee, en samengesteld uit oude fietswielen. Het Kunstwerk is geïnspireerd op het beeld ‘Globe Recycle’ van de Marokkaanse kunstenaar Rachid Assiraj in de Jardin des Arts in Marrakesh, Marokko.

Het nieuwe kunstwerk zal een permanent beeld vormen op de rotonde en is bedacht, gedragen en gemaakt door de buurt. Stichting Wijkraad Aarveld/Bekkerveld diende een voorstel in bij het IBA-project ‘Bewoners maken Parkstad’ dat ideeën van bewoners die Parkstad mooier willen maken beoordeelt en ondersteunt.

Foto’s®Parkstad Actueel