Het oefenduel tussen KVC Oranje en Chevremont eindigde in een duidelijke 4-0 zege voor de bezoekers van de Kaffeberg.

Zo’n klein decennium geleden kwamen de beide Kerkraadse ploegen in de tweede klasse tegen elkaar uit. Daarna maakte KVC Oranje een diepe val. Het ging richting de vijfde klasse. Maar sinds enkele jaren gaat de weg weer omhoog. Na een glansrijk kampioenschap in de vierde klasse komt de equipe van trianer Paul van Putten de komende voetbaljaargang uit in 3A. Chevremont is sportief gezien steeds stabiel gebleven. Sterker nog, de blauw-witten zijn inmiddels een sterke eersteklasser, die zelfs al een aantal keren op de rand van de hoofdklasse heeft gestaan.

Het verschil tussen beide teams is dus komend seizoen twee klassen. En dat was in de onderlinge confrontatie, geafficheerd als de Memorial Jos Duijsings, goed zichtbaar. Chevremont pakte, het was ook niet anders te verwachten, van meet af aan het initiatief en zette thuisclub KVC Oranje vroeg onder druk. Langzaam maar zeker creëerden de gasten, getraind door oud prof Jan van Dijk, zich ook de nodige (grote) kansen. Vooralsnog echter bleek doelman Lars van der Weide van oranje-wit niet te vermurwen. Hij onderscheidde zich met prima reddingen op inzetten van Leroy Eerlingen, Brian Jacobs en Rodney Klinkenberg. Na ruim een half uur echter moest hij zich gewonnen geven. Rodney Klinkenberg legde af op Eloy Cox en die schoof fraai binnen: 0-1. Een minuut later ging een inzet van Leroy Eerlingen via Van der Weide en de rechter paal naast.

Na de hervatting veranderde er weinig aan het spelbeeld, zij het dat KVC Oranje, dat bijna altijd de voetballende oplossing bleef zoeken, nu wat meer uit haar schulp kroop en af en toe een aardige aanval op de mat wist te leggen. Echte grote kansen leverde dat evenwel niet op. Het dichtst bij een treffer voor oranje-wit was Niels Lanckohr. Hij zag zijn inzet echter gepakt door goalie Mark Vos van de gastens.

Aan de andere kanten kwam Chevremont nog drie keer aan scoren toe. Leroy Römer, de vervanger van Lars van der Weide, was telken kansloos op inzetten van Rodney Klinkenberg (2x) en Leroy Eerlingen. Zij bepaalden de eindstand op 0-4. Uiteindelijk konden beide teams tevreden  terugkijken op een geslaagde oefenpot. Daar waren Paul van Putten en Jan van Dijk het over eens. Jan van Dijk had nog een boodschap voor van Putten: ,,Ik zie jullie kampioen worden in de derde klasse”, aldus de geroutineerde in Landgraaf woonachtige Groninger. Of hij het echt meende was niet helemaal duidelijk. De eerste inzichten voor het nieuwe voetbalseizoen zijn in ieder geval alweer verkregen, voor de oefenmeester en de pakweg 125 toeschouwers.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie