Sporting Heerlen speelde afgelopen woensdagavond de laatste vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding. In het kader van het Kampioenschap van Heerlen werd het laatste pouleduel tegen Hoofdklasser EHC uit Hoensbroek afgesloten met een zwaar bevochten 2-1 zege.

In de eerste 45 minuten blijft de score precies zoals de ploegen begonnen zijn, 0-0. Na de rust wacht vervolgens een spannende tweede helft! EHC die meer druk begon te zetten op Sporting Heerlen en daardoor fouten afdwong. Op deze manier valt dan ook de 0-1. Sporting Heerlen laat het er echter niet bij liggen en antwoord snel. Na een hele goede aanval is daar de 1-1! (Doelpuntenmaker Stefan Frank) Maar hier blijft het niet bij, Sporting Heerlen drukt door en maakt ook de 2-1, een heel goed afstandschot (Dawid Zielonka). Hiermee zet hij tevens ook de eindstand op het scorebord. 2-1 voor Sporting Heerlen.

Komende zondag worden de finale wedstrijden gespeeld op het terrein van Bekkerveld (aanvang 12.00)

Tegenstander zal zijn Passart/VKC 1. De wedstrijd begint om 12.00 uur en duurt 2×25 minuten. Om 13.30 uur wordt het Kampioenschap van Heerlen vervolgt met de wedstrijd om de 3e en 4e plaats en om 14.45 uur volgt dan de finalewedstrijd.