Hoofdmenu

Akens Oberbürgermeister Marcel Philipp stopt in 2020

 

 

Marcel Philipp stopt na afloop van zijn tweede ambtstermijn in de herfst van 2020 als Aachener Oberbürgermeister op. Philipp (CDU) stelt zich niet meer herkiesbaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2020. Marcel Philipp volgde in 2009 Jurgen Linden (SPD) op nadat zijn partij de verkiezingen in Aken won. In 2014 werd hij herkozen voor een nieuwe termijn van vijf jaar. Nu vindt Philipp de tijd rijp om nieuwe persoonlijke horizonten te gaan verkennen.

Marcel Philipp zegt de toekomst van Aken met vertrouwen tegemoet te zien. De uitbouw van de samenwerking  met de RWTH Aachen en andere hoge scholen met name op het gebied van onderzoek   en techniek en daarmee de gestage ontwikkeling van de stad Aken als een dynamisch en richting wijzend toekomstlaboratorium en de daarmee gepaard gaande uitbreiding van hoog gekwalificeerde arbeidsplaatsen ziet Philip als de grootste bijzonderheid van zijn werk in het afgelopen decennium.

© ;(Ralf Roeger);dmp-press; 23 .Oktober 2007
Vermischtes – Freizeit – Fest – Aachener Krönunugsfetmahl – Krönungssaal – OB Jürgen Linden

De boomlange Marcel Philips (48), een gepassioneerd volleyballer en fan van Akens topteam Lady’s in Black maakte als telg uit een schilderfamilie  trad in 2009 in grote voetsporen. De charismatische Jürgen  Linden Jurgen was de langstzittende Oberburgemeister van Duitsland. En daarbij zeer geliefd in Aken, de Euregio – Linden is o.a. ereburger van Heerlen, Maastricht, Hasselt en Aachen. Tien jaar na zijn afscheid is de macht van Jurgen Linden nog steeds zichtbaar in Aken. De voormalige burgemeester van Aken is onverminderd voorzitter van de stichting voor de prestigieuze Internationale Karlspreis van Aken. En nog steeds weet Linden het publiek te boeien met zijn spreekbeurten. Zonder dedain, met respect voor iedere mening, weet hij uitleg te geven waarom Europese landen en vooral de bevolking gebaat is bij samenwerking in een zoveel als mogelijk open samenleving.

Foto cover Ralf Roeger« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »