Hoofdmenu

Bekerderby  onbeslist

 

De Kerkraade bekerderby tussen KVC Oranje en FC Kerkrade-West eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een uitslag waar iedereen mee moest, maar ook, zo bleek na afloop, goed kon leven. Een terechte uitslag dus, die er bovendien in resulteert dat de spanning in poule 63 van de Districtsbeker tot en met de laatste speelronde volgend weekend volop gewaarborgd blijft.

 

Het eerste gevaar kwam van thuisclubzijde. Faruk Kaya verscheen oog in oog met gastenkeeper Mike Vreuls. De doelman kwam als winnaar uit die tweestrijd tevoorschijn. Even later schoot Chris Frauenrath vanaf links voorlangs, waarbij het ook zo zou kunnen zijn geweest dat zijn inzet als voorzet was bedoeld en een ploeggenoot vergat om tijdig in te lopen. Het eerste gevaar voor de mannen uit Spekholzerheide, FC Kerkrade-West, kwam van Jeffrey Rijnders. Hij kopte over. Echter in de 17e minuut, mocht Rijnders, spelend met rugnummer 17, vanaf de middenlijn alleen richting thuisclubgoalie Lars van der Weiden. Rijnders liet zich die buitenkans niet ontgaan en schoof de bal beheerst langs Van der Weiden in de het doel: 0-1.

Faruk Kaya had pech toen hij namens KVC Oranje een mislukte halve omhaal van Martijn Sangen verlengde en de bal op de lat zag belanden. Diezelfde Kaya zag een kopbal na een voorzet van Joey Niesters naast de veste van gastendoelman Mike Vreuls gaan. Niettemin kwam de gelijkmaker er nog vóór de rust. Met goed storend werk bracht Marvin de Mey zichzelf in balbezit, net buiten de zestien van FC Kerkrade-West. Zijn daaropvolgende schuiver met zijn rechter was keeper Mike Vreuls te machtig: 1-1. Tevens de ruststand.

Wie had gedacht dat kersvers derdeklasser KVC Oranje na rust wel even orde op zaken zou stellen en over vierdeklasser FC Kerkrade-West heen zou lopen, kwam bedrogen uit. Oranje-wit had weliswaar meer balbezit, creëerde ook wat kansen, maar die kregen de bezoekers ook. En één van die kansen van de geel-blauwen leverde de 1-2 op. Bjorn Jonkers brak op rechts uit en leverde een perfecte voorzet af, die door invaller Benedict Vloeberghs, buiten bereik van goalie Lars van de Weiden, koel tegen het net werd getikt: 1-2. Nog geen tien minuten later was het weer gelijk. Nu leverde Joey Niesters namens de thuisclub vanaf links een fraaie krul af, die door Chris Frauenrath, vorig seizoen clubtopscorer, met een prachtige zweefduik op waarde werd geschat. Doelman Mike Vreuls van de bezoekers was kansloos: 2-2.

Even later leek FC Kerkrade-West weer op voorsprong te komen, tot twee keer toe zelfs. Maar eerst maakte Lars van der Weiden met een katachtige reflex een kopbal van Rijnders onschadelijk en even later gooide hij zijn lichaam succesvol voor de alleen op hem af stormende Benedict Vloeberghs. Ook KVC Oranje kwam nog dicht bij de winnende treffer, maar uit een van richting veranderde vrije trap van Marvin de Mey, net buiten de zestien, ging de bal via de vuisten van doelman Mike Vreuls weer het veld in. Kort voor het sluiten van de markt zag Joey  Niesters zijn inzet nog naast de rechter paal van de gastenveste verdwijnen.

Zodoende bleef het bij 2-2 en valt komend weekend pas de beslissing wie uit poule 63 verder mag bekeren. FC Kerkrade-West ontvangt zaterdagavond (19.00) SSA Haanrade/SVA en KVC Oranje speelt zondag thuis tegen RKTSV (14.30). Alleen de poulewinnaar bekert verder.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.