Hoofdmenu

Blerick dames 1 tegen HC Nova dames 1

 

Gisteren was het zo ver, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen! Vastberaden om 3 punten mee naar huis te nemen, stapten we met ons kersverse, nieuwe teampje in de auto richting Blerick.

Na het fluitsignaal waren we gelijk allemaal lekker fel. We werkten hard en speelden mooi samen. Dat werd dan ook snel beloond met de 0-1 door een beheersde, gerichte flats van Lieneke na een voorzet van Esmée. We speelden ons eigen spel en wisten Blerick een paar keer mooi uit te tikken. Niet veel later volgde dan de 0-2 door Esmée die de bal in de lange hoek langs de keeper wist te spelen.

Rust. Terwijl het snelste sproeiprogramma over het veld trok, werden we in de dug-out motiverend toegesproken door een trotse Paul. We hadden er allemaal veel zin en de stemming zat er heel goed in! We waren klaar om die 3 punten veilig te stellen!

De tweede helft begonnen we wederom fel. Blerick was ook fel en het liep een tijdje gelijk op. Dit zorgde voor ietwat chaotische spelsituaties die we echter snel weer onder controle hadden door goede coaching en communicatie. Nadat we de rust weer terughadden in het spel brak Lieneke met een fantastische actie door naar voren. Ze wipte de bal over de stick van haar verdediger en weg was ze! Met 2 verdedigers op haar hielen wist ze haar hoofd koel te houden en de bal tussen de paal en keeper in de korte hoek te slaan! Yes! 0-3! In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Blerick nog een strafcorner die heel ongelukkig op een voet kwam en ze dus een strafbal mochten nemen. Deze hield Fabiënne helaas niet tegen en zo was het 1-3.

We zijn allemaal ontzettend trots op en blij met onze eerste 3 punten! We zijn vastberaden om de komende wedstrijden net zo hard te gaan knokken om deze trend door te zetten.
Volgende week zondag spelen we thuis tegen Oedenrode. Oedenrode komt uit de eerste klasse en is nieuw in onze poule. Het belooft een leuke, spannende wedstrijd te worden waar we jullie support goed kunnen we gebruiken.« (Vorig nieuwsbericht)