Hoofdmenu

Gelijkspel tegen Someren vr1, Bekkerveld vr1 doet zichzelf tekort!

 

 

Gisteren mochten we, in het kader van de KNVB- beker, wederom aantreden tegen een hoofdklasser: Someren vr1. Na het goede spel van vorige week en de complimenten van onze tegenstander, gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in.Vanwege onze grote selectie en de nodige pijntjes kregen enkele speelsters rust en begonnen we met een selectie van 15 speelsters aan de wedstrijd.

 

We schoten uit de startblokken, en waren vanaf het begin van de wedstrijd ‘aan’! Middels goed voetbal en positiespel, hoog drukzetten en op de juiste momenten doorstappen wisten we Someren vast te zetten op eigen helft. In de 13e minuut de eerste waarschuwing: een prachtig geplaatst schot van Kyona Lacroix vanaf 20 meter, helaas op de kruising in plaats van erin… Daarna had Britt Valize twee keer het vizier net niet op scherp staan, maar drie keer is scheepsrecht: in de 33e minuut een snoeiharde punter: 1-0!! Britt had ‘dikke teenpijn’, zo hard was het..

Shirley Kocacinar en Sharona Demandt kwamen nog tot 2 schietkansen, maar de goede keepster van Someren liet zich de eerste helft niet meer passeren..

De tweede helft een iets ander spelbeeld. Someren had hun tactiek op ons aangepast en met momenten hadden we hier moeite mee. Door slordig balverlies en te langzaam omschakelen krijgen we 10 minuten na rust de 1-1 tegen. Na deze domper laten we het koppie niet hangen, maar gaan door met waar we de eerste helft geëindigd waren: goed positiespel. We komen enkele keren gevaarlijk voor het Somerense doel, maar weten niet te scoren.

Waren we de scheidsrechter van Fortuna ‘54 vorige week bijna vergeten… flikt de goede man van Someren hetzelfde kunstje. Na een mooie dieptepass lobt Shirley de bal op prachtige wijze over de keeper heen: 2-1!! Maar helaas, vlag omhoog. Iets wat overigens vaker onterecht gebeurde de tweede helft.. het schijnt nodig te zijn?!

Raisa komt enkele minuten voor tijd na mooi combinatiespel nog voor het doel, maar komt 1 teen (misschien die van Britt lenen volgende wedstrijd..) tekort om de bal in te tikken.Eindstand: 1-1. We mogen onszelf aanrekenen dat we de vele 100% kansen niet afgemaakt hebben, maar wederom trots zijn op het vertoonde spel! En nu? Afwachten wat Someren volgende week tegen Fortuna ‘54 maakt.

En wij? Wij spelen over 2 weken onze eerste competitiewedstrijd tegen Prinses Irene, thuis om 11.00!

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »