Hoofdmenu

Topstart voor titelpretendent TTV Heerlen

 

 

Titelverdediger TTV Lybrae Consultants Heerlen is voortreffelijk in het nieuwe eredivisieseizoen gestart. In Tafeltenniscentrum Wessem werd de derby tegen Anytime Fitness/Westa Wessem met maximale cijfers gewonnen: 0-6.

 

Westa heeft mits compleet een team dat het ieder team in de top drie moeilijk kan maken. Zo versloeg het team uit Wessem vorig seizoen TTV Heerlen in de eigen hal in Heksenberg met 0-5. Tijdens de competitiestart zondag was Westa echter verre van compleet. Kopvrouw Li Nan Sun arriveert pas op 28 september uit China en de jeugdige basisspeelster Emma van de Zanden kon vanwege een enkelblessure niet spelen.

Anna Peters, nationaal jeugdkampioen 2019 bij de kadetten en tweevoudig paralympisch kampioen Kelly van Zon haalden alles uit de kast maar het bleek uiteindelijk niet voldoende om het op volle oorlogssterkte aantredende TTV Heerlen af te stoppen. Hoewel de Chinese aanvalster Shuohan Men de Russische Tatiana Garnova en TTV verenigingsparel Rachel Gerarts nog niet op de toppen van hun kunnen speelde was titelpretendent Heerlen simpelweg te sterk.

Alleen Rachel Gerarts (18) moest na een 2-0 voorsprong in het slotduel twee games laten aan Westa-talent Karlijn van Lierop (17). Door winst in de slot set ging de zege echter uiteindelijk toch naar Gerarts, waardoor TTV Heerlen met de maximale winst uit Wessem terugkeerde.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno