Zondag 15 september 2019 van 13.30 tot 15.00 uur
Entree: gratis

SCHUNCK Glaspaleis Heerlen – verdieping 2

 

We hebben weer een leuk programma met interessante buurtgasten én we vieren burendag met Burenvlaai!

Tijdens Uur van de Buurt nodigen wij alle buren uit om een eigen stukje burenvlaai mee te nemen en te delen met de buurt. Heeft u een leuk recept en vindt u het leuk om dit met de buurt te delen? Kom dan op deze speciale Uur van de Buurt Burendag. Iets meenemen is natuurlijk niet verplicht, uw aanwezigheid en gezelligheid stellen we al zeer op prijs om deze speciale Burendag met elkaar te vieren. Koffie en thee staat voor iedereen klaar.

Over Paul Hermans (Maastricht, 1953) publiceerde gedichten in De Tweede Ronde, De Revisor, het Nieuw Wereldtijdschrift, de Poëziekrant en in het Duitse tijdschrift Akzente. Hij debuteerde in 1995 met “Een kern van oppervlakkigheid”, dat tevens in een Duitse vertaling verscheen. Daarna publiceerde hij de bundels “Inhuizig” (1995), “Ademnis” (1999), “Achteruitwaarts Vliegen” (2003), “Hartschelp” (2007) en “Spraakdoorn” (2010).
Voor zijn kleine oeuvre kreeg hij in 2003 de Halewijnprijs toegekend. In het juryrapport werd zijn werk getypeerd als ‘een persoonlijke synthese van traditie en experiment in de Nederlandse dichtkunst’ en werden zijn gedichten geprezen om hun geconcentreerde vorm, hun complexiteit die nergens ten koste van de communicatieve kracht gaat, en om hun intrigerende beelden en muzikaliteit.

Oud licht
Voor zijn kleine oeuvre kreeg hij in 2003 de Halewijnprijs toegekend.
In het juryrapport werd zijn werk getypeerd als ‘een persoonlijke synthese van traditie en experiment in de Nederlandse dichtkunst’ en werden zijn gedichten geprezen om hun geconcentreerde vorm, hun complexiteit die nergens ten koste van de communicatieve kracht gaat, en om hun intrigerende beelden en muzikaliteit.

 

Geef een reactie