Hoofdmenu

Historische pubquiz en erfgoedavond in HuB. Kerkrade in de Maand van de Geschiedenis

 

Op donderdag 31 oktober van 18.00 – 20.30 uur vindt er een erfgoedavond plaats in HuB.Kerkrade, georganiseerd door de Historische Kring Kerkrade, gemeente Kerkrade en Bibliotheek Kerkrade. Deze avond vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

Tijdens de erfgoedavond zien deelnemers een verrassende presentatie van Verhaal Lokaal. Verhaal Lokaal is een programma dat het mogelijk maakt via de ‘touch table’ lokale historie digitaal te presenteren in beeld, geluid en tekst. Iedereen kan zelf ook een bijdrage leveren door op de digitale tentoonstellingen te reageren.

Test uw historische kennis. Weet u veel over de geschiedenis van Kerkrade? Laat het zien tijdens de aansluitende historische pubquiz. De pubquiz bestaat uit 3 rondes met vragen over Kerkrade en omgeving o.a. in de thema’s cultuur, oorlog, humor, personen, dialect, Kerkrade Onderweg.

Aanmelden kan als team van 4 à 5 personen. Kunt u zelf geen team bij elkaar krijgen? Meld u dan toch aan, dan kunnen we ter plekke een team vormen.

Tip: lees als voorbereiding de diverse delen van Kerkrade Onderweg!

Jo Schlangen, wethouder Cultuur van de gemeente Kerkrade, en Ilse Verburgh, directrice van Bibliotheek Kerkrade, nodigen u van harte uit naar deze avond te komen en zullen zelf ook meedoen. Komt u ook uw historische kennis over Kerkrade testen?

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de erfgoedavond/pubquiz via e-mail: info@bibliotheekkerkrade.nl
Deelname is gratis voor leden van Bibliotheek Kerkrade en van de Historische Kring. Voor niet-leden bedragen de kosten € 2,50.

Foto Bibliotheek Kerkrade,

 

 « (Vorig nieuwsbericht)