Hoofdmenu

Inaya, Sabrina, Fabio en Jasper vormen het nieuw kindercollege in Heerlen

 

 

Na een spannende selectie onder leerlingen uit groep 8 van Heerlens basisscholen werd gisteren in de raadzaal van het Heerlens stadhuis het nieuwe kindercollege voor het schooljaar 2019/2020 bekend gemaakt en geïnstalleerd. Het kindercollege kan ideeën voor verbeteringen in Heerlen inbrengen.

Het nieuwe kindercollege wordt gevormd door Inaya Kabziz , Sabrina de Weerd, Fabio Hakkenbroek  en Jasper Schluter, die ieder het Heerlense stadsdeel vertegenwoordigen waar ze zelf wonen.

 

Inaya Kabziz  uit Heerlen-Centrum vindt ingewikkelde dingen zoals politiek en het nieuws heel leuk om te volgen! Ze hield al spreekbeurten over de verkiezingen en de Brexit. Haar hart ligt verder bij grote onderwerpen zoals het klimaat en milieu. Inaya’s hobby’s zijn turnen en voetbal.

 

 

Sabrina de Weerd uit Hoensbroek houdt van samen activiteiten opzetten voor andere kinderen, waarbij iedereen zijn of haar talent kan ontwikkelen en gewoon zichzelf kan zijn. Zij wil ook graag van andere kinderen horen wat zij missen in Heerlen en dan kijken of zij daar iets voor kan doen. Als Sabrina iets doet, dan gaat ze er ook 100% voor. Haar hobby is voetballen.

 

 

 

 

Fabio Hakkenbroek uit Heerlerbaan wil de buurt veiliger en gezelliger voor kinderen maken, met speeltuinen, winkels (speelgoed en kinderboeken) en zwembaden. Op zijn school is hij lid van de leerlingenraad. Hij vindt het leuk om kinderen uit de buurt blij te maken en leuke dingen te organiseren. Verder gaat hij elk jaar naar de Efteling en ook vaak naar Park City Live. Zijn hobby’s zijn voetballen, klimmen en zwemmen.

 

 

 

 

Jasper Schluter uit Heerlerheide zit in de leerlingenraad op zijn school en heeft altijd ideeën. Hij wil zich inzetten voor een Johan Cruijff veldje in zijn buurt. Ook vindt hij de verkeersveiligheid belangrijk en wil hij dat er minder hard wordt gereden. Verder vindt hij dat er een Dag van de Ouderen moet worden ingevoerd. Hij houdt van gamen, voetbal, karate, trefbal, leren en met zijn hond spelen.

 

 

 

“Het kindercollege is een middel voor kinderen om hun stempel op de stad te zetten”, duidt wethouder Jordy Clemens (SP Jeugdzaken). “Zo kan het kindercollege ideeën inbrengen voor verbeteringen in Heerlen inbrengen. Bijvoorbeeld in gesprekken met de gemeenteraad. Ook zijn ze actief in de jeugdaccommodatie van hun eigen stadsdeel, waar ze activiteiten (kunnen) bedenken en meedoen in de organisatie. Het kindercollege vertegenwoordigt Heerlen ook mede bij bepaalde evenementen in de stad.”

Filmpjes

Bekijk ook het filmpje van de installatie op 13 september 2019 via YouTube: https://youtu.be/7DkKLXqKyDw. Het ‘oude” kindercollege was daar ook bij aanwezig en had speciaal voor hun opvolgers een vlogje gemaakt. Ook te zien via YouTube: https://youtu.be/oGAR2nluHpA

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno