Zondag 15 september was het zo ver, dames 1 en heren 1 speelden voor het eerst in twee seizoenen samen thuis! Het beloofde een gezellige, zonnige middag te worden en het publiek was in grote getalen op komen dagen om ons aan te moedigen. Vastberaden om een goed resultaat te halen begonnen we de wedstrijd tegen Oedenrode, die dit seizoen gedegradeerd zijn uit de eerste klasse.

Na het fluitsignaal begonnen we sterk, we waren fel en we speelden een aanvallend potje hockey. Er werd leuk gecombineerd en er ontstonden een aantal kansen. Helaas werd dit niet beloond met een doelpunt, zo kreeg Oedenrode de kans om meer in de wedstrijd te komen waardoor het na een kwartier spelen gelijk op ging. Helaas konden we onze felheid niet vasthouden waardoor we onrustiger gingen samen spelen. Dit resulteerde dan ook in een tegendoelpunt; 0-1 voor Oedenrode.

Rust. Terwijl het sproeiprogramma zijn werk deed, trokken wij ons terug in het clubhuis. Tijdens de rust werden we toegesproken door een gemotiveerde Paul die duidelijk wilde maken dat alles nog mogelijk was. Een tandje bijzetten, gecontroleerd hockeyen en beter samen spelen. We hadden er vertrouwen in en we gingen ervoor om de punten in Heerlen te houden!

De tweede helft begonnen we niet fel genoeg. Oedenrode wist hoge druk te houden en wij hadden nog niet de juiste manier gevonden om hier mee om te gaan. Oedenrode groeide in hun spel en dit zorgde voor ietwat chaotische spelsituaties aan onze kant. Helaas hebben we ons niet meer kunnen herpakken en wist Oedenrode de 0-2 te scoren. Hierna hebben we nog geprobeerd om de druk op te voeren en een doelpunt te scoren zodat we spanning in de wedstrijd konden terugbrengen. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. De uitslag is dan ook 0-2 gebleven.

We vinden het jammer dat we niet ons normale niveau hebben kunnen halen, maar er is geen man overboord! Van een team dat uit de eerste klasse komt is het geen ramp om te verliezen. We zijn vastberaden om de komende wedstrijden hard te werken en gaan knokken de punten mee naar huis te nemen! Komende week spelen we uit tegen Maastricht, het belooft een leuke, spannende wedstrijd te worden waar we jullie support goed kunnen gebruiken!