Hoofdmenu

Wandeling van steenberg Wilhelmina naar steenberg Berenbos

Op zondag 22 september verzorgt IVN Kerkrade in het kader van Monumentenmaand Kerkrade een wandeling die leidt van de steenberg van de staatsmijn Wilhelmina in Terwinselen naar de steenberg van de Domaniale Mijn nabij Rolduc. 

 

Zondag 22 september: Wandelen van steenberg naar steenberg.
In het kader van de Monumentenmaand in de Gemeente Kerkrade verkennen we de mijnbouwhistorie van deze omgeving. Dat doen we door een wandeling van de steenberg van de Staatsmijn Wilhelmina naar de steenberg Berenbos van de Domaniale Mijn. We starten bij de Botanische Tuin, 80 jaar geleden opgericht in opdracht van de Staatsmijn Wilhelmina als recreatieoord voor de mijnwerkersgezinnen. We eindigen bij Abdij Rolduc, die de start gaf voor de grootschaligere steenkoolwinning in deze omgeving. Hier sluiten we de wandeling af op het terras zodat de chauffeurs de tijd hebben om de auto’s in Terwinselen op te halen.
Leiding:
Marlous Fox, (tel. 045-5412650).
Vertrek:
10.00 uur Botanische Tuin Kerkrade, Sint-Hubertuslaan 74 te Terwinselen.

Foto Afvlakken steenberg Archief Gemeente Kerkrade (3) Steenberg Beerenbosch