Na de veelbelovende start van het seizoen met 5 (forse) zeges stond vandaag het duel met BSV/Limburgia op het programma.
Een pikant duel gezien de drie ex-speelsters van RKHBS die hier sinds deze zomer actief zijn. De eerdere monsterscores van RKHBS hadden geleid tot behoorlijk wat ongerustheid bij de dames uit Brunssum; en angst is altijd een slechte raadgever.
De thuisclub was voor het eerst dit seizoen compleet en daarom moest coach Erwin Raemaekers in conclaaf met ondergetekende en Jessica om een goede opstelling te maken. Dit lukte zoals altijd vrij gemakkelijk en zo kon olv scheids Raymond (hierna niet meer genoemd, omdat hij een foutloze wedstrijd floot) om 10.07 in de stromende regen worden afgetrapt.
Het begin was ongekend slordig aan Heerlerbaanse kant waardoor de eerste grote kans voor de bezoeksters waren maar tot opluchting van de vele supporters ging de inzet – na onnodig balverlies – net naast.
Door deze slappe openingsfase was het na een kwartier nog altijd 0-0, maar daarna draaide RKHBS de gashendel even vol open en eer BSV/Limburgia met de ogen kon knipperen was het zomaar 3-0.
Eerst was het Suus Seetsen die haar onwaarschijnlijke gemiddelde van 2,5 doelpunt per wedstrijd in stand hield dankzij twee knappe goals na assists van Nancy Kisters en Adriana Neus, waarna Nancy Kisters zelf opeens kon profiteren van een zee die zich volledig opende en zonder enige tegenstand richting goal kon lopen. Het verzet van de sterk en zeer fel begonnen bezoeksters was nu gebroken en zo kon RKHBS dankzij uitstekend voetbal nog voor de rust uitlopen naar een zeer grote 6-0 voorsprong.

Achterin zit het al het hele seizoen snor met de vaste “tridente” Deniece Brouwers , Danielle Dörenberg en Sarah Bos, waardoor het middenveld olv “Keizer Nancy Kisters” keer op keer nieuwe aanvallen kan opzetten en zo de tegenstander geen enkele kans geeft om op adem te komen.
Eerst was het Bo Schmitz die profiteerde van een slippertje bij de keepster van de thuisclub, gevolgd door een doelpunt van de zeer goede nieuwkomer Shauni Bos die vanaf de achterlijn de bal nog langs de keepster wist te krijgen. Een jubileumdoelpunt want dit was al het VIJFTIGSTE doelpunt van het seizoen na exact 480 minuten voetbal.
Op slag van rust was het Suus Seetsen die zeer alert reageerde op een steekpass van Shauni Bos en haar 5e hattrick van het seizoen kon aantekenen. Zo werd BSV/Limburgia in een tijdspanne van amper 30 minuten al op een onoverkomelijke achterstand gezet.
In de pauze voerde coach Erwin Raemaekers een wissel door; Sammiejj kwam in de ploeg en zorgde voor nog meer power en snelheid waardoor het spel nog sneller ging met hele slechte gevolgen voor de sportieve dames van BSV/Limburgia.
RKHBS ging nu met volle kracht op jacht naar een monsterscore en had alleen veel problemen met de zeer gevaarlijke nummer 7 van de bezoeksters; maar als je verder op elke positie op het veld superieur bent aan de tegenstander kunnen doelpunten dan ook niet uitblijven.
De dadendrang was vandaag ongeëvenaard en zo konden de roodhemden in het tweede bedrijf uitlopen naar een onwaarschijnlijke 15-0. Net als twee weken geleden zou een uitvoerige beschrijving van alle doelpunten vele a4-tjes in beslag nemen, daarom hieronder een korte omschrijving van de goals:
51e minuut: steekpass Adriana Neus , binnenlopen door Suus Seetsen , 7-0
54e minuut: afstandsknal Adriana Neus, keeper kan bal niet vast houden, rebound hard met rechts binnen geknald door Sammiejj; 8-0
61e en 68e minuut: de zee opent zich volledig waardoor Nancy Kisters twee maal zonder tegenstand kan doorlopen ; 9-0 en 10-0
73e minuut: steekpass Shauni Bos, binnen lopen Suus Seetsen , waarmee ze haar totaal na zes duels op 17 doelpunten bracht; 11-0
76e minuut: diepe bal Deniece Brouwers, goede loopactie Shauni Bos; 12-0 78e minuut; afstandsknal Nathalie van der Kaap door de lucht; bal valt via onderkant van de lat binnen; 13-0
80e minuut: corner Deniece Brouwers; eerste paal binnen koppen !!!! Suus Derwall; 14-0
90e minuut: steekpass op Deniece Brouwers in vol zestienmetergebied; in de korte hoek weet ze toch de keepster te verschalken ; 15-0 en eindstand.

Zo werd ook de derde nieuwe tegenstander in deze poule (na Geulsche Boys en SNA/MBC’13/EVV) aan de zegekar gebonden.
Na drie competitieduels staat de score nu op de maximale score van 9 punten en wordt het voetbal met de wedstrijd eigenlijk alleen maar beter. De achterhoede is zo safe als de Bank van Zwitserland, het middenveld met de strategen Nancy en Adriana heeft zo veel voetbal in zich, terwijl voorin dit jaar iedereen het net weet te vinden. Op de bank zitten dan ook nog dames die elke minuut die ze aan spelen toekomen, het gras willen opvreten en zo ontstaat er langzamerhand een zeer homogeen team. Elke wedstrijd beginnen de dames met de instelling om er alles uit te halen en de tegenstander vanaf het begin te laten voelen wie de baas is op het veld.