Het was gisteren geen pretje op Park ter Waerden. Het was ’s morgens al aan het regen en in de middaguren was dat nog steeds het geval. De toeschouwers, die een kijkje kwamen nemen, waren superblij dat ze op Park ter Waerden overdekt mochten zitten of staan.

Scheidsrechter Mücher floot mooi op tijd voor de aftrap. De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud en UOW ’02 had toen eigenlijk al op voorsprong moeten staan. Het startte zeer voortvarend met goede acties van Tom Dautzenberg,  die  tot twee keer toe in het 16-meter gebied kwam en bij een van deze acties de afgeketste bal bij Stijn van Rhenen zag belanden.  Stijn wist de bal echter niet in het doel te werken, waardoor FC Kerkrade-West met de schrik vrijkwam. FC Kerkrade-West werd gedurende de eerste 20 minuten op eigen helft  terug gedwongen  en kwam er slechts sporadisch via een aantal counters uit, waarbij steeds de snelle spits Bjorn Jonkers werd gezocht. UOW ’02 wist zichzelf met haar dominante spel niet te belonen en zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

Na rust was FC Kerkrade-West duidelijk iets scherper uit de kleedkamer gekomen en wist het  niet veel later gebruik te maken van een slapende UOW ’02 equipe. In de 52e minuut stond de organisatie van UOW ’02 niet goed en werd aan de rechterkant Ibrahim Loukili bereikt. Die bedacht zich geen moment en nam het UOW ’02 doel direct onder vuur. De bal ketste via UOW ’02 verdediger Michel Briels in het doel 0-1!!!

Nog geen 10 minuten dribbelde Boy Warnas vanaf de linkerkant het UOW’02 strafschopgebied binnen en hij liet de 0-2 aantekenen. UOW ’02 was helemaal de weg kwijt en had moeite de draad weer op te pakken. UOW ’02 wisselde vlak daarna 3 keer en bracht Rik Joosten, Milan de Pree en de jeugdige Thijs Middeldorp in de ploeg. Het was de ingevallen Rik Joosten, die UOW ’02 in de 80e  minuut nieuwe hoop gaf door met een afstandsschot de aansluitingstreffer te scoren 1-2!

Het leek alsof UOW ’02 steeds dichterbij kroop en er volgden een paar kleine kansjes. Het doelpunt viel uiteindelijk voor FC Kerkrade West. UOW ’02-er  Milan de Pree  leverde zijn inworp zomaar in bij FCKW spits Bjorn Jonkers en die liet UOW ’02 doelman Sandro Aruvaino kansloos en bracht hiermee de 1-3 eindstand op het scorebord!!!!.

Komend weekend speelt  UOW ’02 in Heerlen de altijd lastige wedstrijd tegen RKHBS. Kijken of we daar wat puntjes bij elkaar kunnen sprokkelen. Wij wensen UOW ’02 daar bij voorbaat al heel veel succes mee!

Tekst en foto’s: UOW ‘02