Hoofdmenu

Wordt Kerkrade de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg 2019?

De gemeente Kerkrade is genomineerd voor ‘de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg 2019’.

Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) zoekt ieder jaar de meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg. Gemeente Kerkrade, gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein en gemeente Venray maken dit jaar kans op deze eretitel.

Bekendmaking tijdens symposium.Op 10 oktober zal in Weert, de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg 2018, de winnaar van 2019 bekend worden gemaakt. Dit wordt gedaan tijdens het symposium ‘Mantelzorg; de beweging van opzij’. Met de prijs wil PML stimuleren dat gemeentes mantelzorgers en zorgvrijwilligers blijven ondersteunen.

Mantelzorgboom. In de winnende gemeente zal een ‘mantelzorgboom’ geplant worden. Voor de mantelzorgboom is een lindeboom gekozen. Deze boom staat bekend als een zachte, lieve en moederlijke boom. Van de lindeboom wordt gezegd dat hij advies, rust en troost geeft aan mensen die daar open voor staan. Daarom is de lindeboom gekozen als hét symbool voor goed gemeentelijk mantelzorgbeleid.

Foto Gemeente Kerkrade