Hoofdmenu

HC Nova MC1 vs Den Bosch MC1

Afgelopen zaterdag we hadden een thuiswedstrijd en we hielden zoals altijd een wedstrijdbespreking op de club. In de voorbespreking gingen we de opstelling bespreken met Heather, Ton Ariesen en
Juulke Lamberts. We bespraken ook de tactieken, de dingen die we op de training gedaan hadden, maar ook strafcorners. Voordat we het veld op mochten, renden we om het veld in en gingen we ook in een cirkel staan om te rekken. Even later was een andere wedstrijd afgelopen, waardoor wij het veld op konden.
Op het veld, maakten we onze warming-up af en gingen we inspelen. Daarna werd onze keeper Isobel ingespeeld en deden de overige teamgenoten een klein partijtje. Een paar minuten voor de wedstrijd begon, deden we nog een oefening om te scoren. De scheidsrechter floot, we deden onze yell en wat kleine sprintjes, en toen kon de wedstrijd echt beginnen.
We begonnen met full press, we waren fel bezig en we hadden een goede druk op den Bosch. In het eerste kwart scoorde Do dan ook de 1-0. Brechtje (mid-mid) speelde de bal naar Do (recht-midden), van het midden van de cirkel naar de rechterkant, Do haalde uit en de keeper van Den Bosch stak haar voet uit en de bal ging via de voet van de keeper hoog in de linkerhoek. Een tijdje daarna passeerde een meisje van Den Bosch een paar verdedigers van Nova. Isabel lag ook op de grond omdat ze net een sliding had gemaakt, maar ze kon de bal nog net onder Isabel heen pushen en de bal ging bijna de goal in. Maar toen kwam kwam de mid-achter van Nova (Babette), en ze kon de bal net wegslaan. Den Bosch bleef doorgaan met druk zetten en sommige meisjes waren heel technisch met de bal.


Een meisje van Den Bosch ging pingelend richting de cirkel, schoot toen op goal en toen ging de bal hoog de goal in waardoor het 1-1 stond. Bij de pauzes kon Heather ons tips geven en konden we even wat drinken. We kregen veel kansen in de cirkel van Den Bosch maar Den Bosch ook wel een paar. Den Bosch speelde goed over naar elkaar en kwamen er vaak ook uit. Bij ons ging het overspelen ook steeds beter en de kom achterin van links naar rechts, verliep ook steeds beter. Maar toen we nog een tijdje te spelen hadden, kregen we een strafcorner tegen, waardoor Den Bosch helaas nog scoorde. De strafcorner werd hard aangegeven naar de kop en daar stond een meisje die hard de hoek in sloeg. We hadden ons best gedaan om nog een goal te maken daarna, maar dat was helaas niet meer gelukt. De eindstand was 1-2. We gaven elkaar handjes en liepen het veld af.
Na de wedstrijd gingen beide teams douchen en daarna kregen we allebei een lunch op de HC Nova club, namelijk pannenkoeken met soep en brood.

Tekst en foto HC Nova MC1(Volgend nieuwsbericht) »