Hoofdmenu

Nieuwe Romeinse fietsroute door Simpelveld en Voerendaal

Het Romeins verleden van Zuid-Limburg wordt steeds meer omarmd. Gemeenten Simpelveld en Voerendaal zijn al enkele jaren actief om het Romeinse thema beleefbaarder te maken. Er zijn inmiddels een aantal wandelingen uitgezet, gemarkeerd door beelden en informatiezuilen. Nieuw is de Romeinse fietsroute. Tijdens deze fietsroute wordt zichtbaar hoe de Romeinen hier woonden en leefden en wat nu nog merkbaar en zichtbaar is.

Nieuwe fietsroute

De nieuwe Romeinse fietsroute is gepresenteerd in de week vóór de Nationale Archeologiedagen, waar beide gemeenten, Voerendaal en Simpelveld aan deelnemen. Aan de hand van het bekende knooppuntensysteem komen fietsers, die de Romeinse fietsroute volgen, in aanraking met het Romeins verleden. Onderweg kom je langs een aantal pleisterplaatsen, waar een hapje en een drankje genuttigd kan worden en voornamelijk streekproducten gepresenteerd worden, die voor een deel uit de Romeinse tijd stammen.

Presentatie

Op dinsdag 8 oktober werdt de nieuwe fietsroute gepresenteerd. De wethouders van de gemeenten Simpelveld en Voerendaal, Peter Thomas en Hub Hodinius fietsen vanaf het station van De Miljoenenlijn naar een van de langs de route gelegen horecagelegenheden.

Fietstochten onder leiding van een gids tijdens de Nationale Archeologiedagen Tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen, op zaterdag 12 en zondag 13 oktober worden er twee begeleide fietstochten over het tracé van de Romeinse fietsroute georganiseerd.

Hoe boeiend, actueel en inspirerend het Romeins verleden is, kunnen de deelnemers beleven onder de begeleiding van gids en meesterverteller Marc Hermans. Op zaterdag 12 oktober is de start om 13.30 uur bij Romeinse Villa Voerendaal in Voerendaal (Steinweg 7) en op zondag 13 oktober om 11 uur bij de Romeinse Expositie in Bocholtz (Wilhelminastraat 17).

Deelname is gratis.

Foto:©Parkstad Actueel(Volgend nieuwsbericht) »