Hoofdmenu

Zondag a.s. Dag van de Duurzaamheid in Hoeve Corisberg Organisatie in handen van wijkverenigingen Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld

Komende zondag 13 oktober organiseren de wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld voor de vijfde maal de Dag van de Duurzaamheid. Deze 1e lustrumviering wordt wederom gehouden op de prachtige locatie Hoeve Corisberg aan de Corisbergweg 1 in Heerlen. Het programma is van 11.00 uur tot 16.00 uur.

In de afgelopen jaren zijn verschillende aspecten van verduurzaming aan de orde gesteld zoals afvalscheiding en verwerking, duurzaam voedsel en duurzame energie. Daarom willen we nu een overkoepelend beeld laten zien. In onze (ecologische) voetafdruk bespreken we de verschillende aspecten die met duurzaam leven te maken hebben. Aan bod komen: Wonen, Spullen, Water, Voeding, Verkeer, Reizen en Kleding.

Dit jaar is het thema “ONZE (ecologische) VOETAFDRUK”.
Iedereen heeft een stukje van de aarde nodig. De Aarde produceert alles wat we nodig hebben om in voedsel-, energie- en andere levensbehoeften te voorzien. Voor de productie en afvalverwerking hiervan is ruimte nodig. Hoe groot de ruimte is die we gebruiken is afhankelijk van onze levensstijl. We noemen dat onze voetafdruk. Op dit moment hebben we anderhalve aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de aarde dan ze kan bieden. En het begint nu pas door te dringen dat we zo echt niet verder kunnen gaan, als we de aarde leefbaar willen houden.
Maar hoe weet je hoe groot jouw voetafdruk is? En hoe zou je die kunnen verkleinen?
De dag van de duurzaamheid op zondag 13 oktober is de kans om hierachter te komen.
De wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld organiseren, samen met de Hoeve Corisberg, Parksjtad in Transitie, de Benzenraderhof en gemeente Heerlen, weer de Dag van de Duurzaamheid.

Er is een leuk en informatief programma opgezet voor jong en oud. De sinds 2018 zijnde Heerlense wethouder Charles Claessens (CDA) zal om 13;00 uur de officiële opening verrichten.

Een greep uit de activiteiten op deze dag:
• Janneke Postulart laat u in haar presentatie zien, hoe je zelf je voetafdruk kunt berekenen en natuurlijk wat je kunt doen om die te verkleinen.
• Lezing ‘Gelukkig zijn met minder’ door Lucy Spoelstra
• Pascal Braam met “afval voorkomen” (Zero Waste)
• De Rd4 komt weer met de grote elektrische vuilniswagen
• WML met een ‘kraan’wagen
• Rondleidingen op de Boerderij.
Elektrische fietsen van Bike Fun Molenberg. U kunt de nieuwste fietsen testen

 « (Vorig nieuwsbericht)