Hoofdmenu

KIEKES WEAD en “PIENZELE, SJRIEVERE EN UNNEPIEPKES!!!”

 

 

 

 

Vrijdag 18 oktober is in zalencentrum de Brandpoort te Landgraaf de eerste voorstelling van de klucht ” Pienzele, sjrievere en unnepiepkes”. Er zijn  al heel wat entreekaarten verkocht, maar bij de volgende  voorverkoopadressen zijn nog een paar

kaarten te verkrijgen: Café Dierks te Nieuwenhagen, de servicebalie bij Jumbo Op de kamp en bij Aukje Mode in Waubach.

De entree bedraagt € 9,00.

 

Primeur. We hebben een primeur te melden! Dit jaar spelen we voor het eerst in ons jarenlang bestaan drie volle weekenden. Hoe sjiek is dat! Dat betekent dat elk toneelweekend op vrijdag, zaterdag én zondag een uitvoering is en we in totaal negen voorstellingen op de bühne brengen. De afgelopen jaren raakten onze volle zalen in de voorverkoop steeds sneller uitverkocht en moesten we potentiële bezoekers teleurstellen. Vandaar één voorstelling meer en daar zijn we hartstikke trots op.

Wanneer?.De voorstellingen in zalencentrum de Brandpoort zijn op vrijdag 18 oktober, zaterdag 19 oktober, zondag 20 oktober, vrijdag 25 oktober, zaterdag 26 oktober, zondag 27 oktober, vrijdag 1 november, zaterdag 2 november en zondag 3 november.

 Wie spelen er mee?. Op de planken staan: Monique Arends, Theo Caenen, Judith Caenen, Jacqueline Dieters, Lilian Gillessen, Leon Huijten, Bert Rademakers, Jack Ritzen, Sjef Ritzen en Jolien Smeijsters.

 

Waar gaat het over? ‘Pienzele, sjrievere en unnepiepkes’ is een dialectbewerking van ‘Move over, Mrs Markham’ van de bekende Britse toneelschrijvers Ray Cooney en John Chapman. Het echtpaar Dré en Wilma Vijgen bewoont een flat boven hun uitgeverij. Emile is in de arm genomen om de flat wat op te pimpen wat langer duurt dan normaal mede door de aanwezigheid van au pair dienstmeisje Ute. Ton Herings, compagnon van Dré, en zijn vrouw Ans zijn huisvrienden. Ton neemt het niet zo nauw met de echtelijke trouw en Ans ziet dat door de vingers mede ook omdat zij zelf een relatie heeft aangeknoopt met Walter Weijers. Als Dré en Wilma op een avond zijn uitgenodigd voor een etentje zijn er de nodige stelletjes die voor een paar uurtjes de flat willen ‘gebruiken’. Echter, zij weten dit niet van elkaar. Wat er nu allemaal gebeurt en wie voor wie gaat spelen is niet meer te beschrijven.

Tekst en Foto Kiekes Wead