Roda JC heeft vanavond met 4-0 in eigen huis van Helmond Sport gewonnen. Roland Alberg scoorde een hattrick. Croux maakte zijn eerste van het seizoen.
Het waren de bezoekers dat de beste kansen in de openingsfase kregen. Uit twee hoekschoppen kopte Swinnen in de handen van Muyters en knikte De Regt de bal over het doel. Hierna was het Roda JC dat het initiatief nam. In de dertiende minuut kreeg Alberg een lange bal van Werker, die hij vervolgens knap controleerde en beheerst langs de doelman schoof, 1-0

Direct hierna bleef Roda JC op zoek naar een tweede treffer. Een andere poging ging nét naast. Vlak voor rust kreeg ook Ugbo nog een mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Een vrije trap van Klaasen ging in de muur. Ruststand 1-0.

De 22 spelers stonden amper een minuut op het veld toen Alberg zijn tweede treffer van de avond binnen schoot. Nog geen twee minuten later schoof diezelfde Alberg de bal voor de derde keer langs doelman van Gassel en zette hiermee een hattrick achter zijn naam. Muyters was vlak hierna alert op een inzet van Joppen.

Roda JC bleef aanvallend spel vertonen wat kansen opleverde voor Klaasen (over) en Cotán (naast). Een kwartier voor het eindsignaal rondde Croux een snelle counter goed af en scoorde hij zijn eerste doelpunt van het seizoen. Ondanks verschillende kansen in de slotfase, werd het net niet meer gevonden. Eindstand 4-0.