Hoofdmenu

Weihnachtscircus Aachen is en blijft aanrader voor het hele gezin

 

 

Onder het motto ‘Printissimo’ slaat het Weinachtscircus Aachen voor het vierde opeenvolgende jaar haar tenten op De Bendplatz in Aken op. Het verwachtingsniveau is hoog want de afgelopen edities oogstte het kerstcircus met haar bijzonder show met haar bijzondere acts een orkaan aan bijval. Nagenoeg alle voorstellingen waren ook al in een vroegtijdig stadium uitverkocht. De komende editie zal niet anders zijn. De mix van spectaculaire acts en heel veel humor is dan ook een succesformule pur sang.  

Kunstenaars pur sang zijn ook de uitvoerende artiesten. Pas tien dagen voor de première ziet regisseur Thomas Bruchhäuser de acrobaten. Dan is het zijn taak om een ​​dynamische enscenering te creëren vanuit de internationale mix en de respectievelijke artistieke vaardigheden. Het turbulent proces omdat de individuele kunstenaars elkaar veelal niet kennen en de regisseur de verschillen in  mentaliteit moet respecteren – “Fransen reageren anders dan acrobaten uit Mongolië” – en er toch een dynamisch en vloeiend geheel van moet maken.

 

 

 

 

 

 

Voor extra spannende accenten zorgt het gegeven dat dit jaar veel artiesten deelnemen die in het verleden zijn gescout als atletisch straatartiest in het ‘Urban Circus’. Bijvoorbeeld de Nederlandse basketbalspeler Michael van Beek, die jongleur werd, of Naoto, de tweevoudig wereldkampioen in Yoyo. Een multiculturele groep moet bewijzen dat fitness op de horizontale balk geschikt kan zijn voor het circus. Illusionist “Jidini” (Frédéric René Schulz) is ook modieus interessant want hij heeft de kostuums voor zijn assistenten ontworpen met hulp van trendy labels en een naaister, die meestal de vrouwen in het Parijse Lido kleedt.

De verste aankomst wordt gemaakt door de acrobaten van Erdene, die met hun skateboards uit Mongolië komen. Dieren in het circus? De makers van het Kerstcircus in Aken hebben in de Britse dierentrainer Pat Clarisson een partner gevonden die redding met entertainment wil combineren. Zijn vier honden komen uit dierenasielen en doen speels hun werk als ‘hotdogs’ in de ‘Wau-show’.

Pantomime Monsieur Momo maakt in Aken zijn debuut in het circus. De jonge cabaretier uit Nedersaksen die de clownsschool in Hannover volgde trad wel al heel vaak op in variëteitsshows en op cabarets. Zijn tekst voor de uitvoering is beheersbaar: “Magic”.

De gevleugelde kleine engel Antonia Claßen, die net is afgestudeerd aan de middelbare school reist als ambassadeur voor het circusfestival van Hückelhoven, waar van 2 tot 4 oktober jongeren van schoolcircussportgroepen opnieuw hun vaardigheden zullen bewijzen. Het internationale circus in Aken is voor haar een ideale voedingsbodem. Antonia laat met haar groep “Rope-Skipping zien, wat je kunt bewerkstellingen met touwspringen.

Een Weihnachtscircus moet alleen met kerstmis kleurrijk zijn. Het wordt o.a. gewaarborgd door het duo Idols, met het Russische echtpaar Alexey Turchenko en Yulia Makeeva, die al op tournee waren met het Cirque du Soleil. “We zijn een circus voor het hele gezin, dus we ontwerpen altijd opnieuw een afwisselend programma” zegt manager Thomas Merz. Geen loze woorden. Het Weichnachtscircus Aachen is opnieuw een aanrader.

Kerstcircus Aken, 20 december tot 5 januari 2020, Bendplatz Aken. De voorverkoop is begonnen. Meer informatie op www.weihnachtscircus-aachen.eu

Foto’s Weihnachtscircus« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »