Schaesberg dat dit seizoen helaas opnieuw met meerdere personele tegenslagen te maken heeft, wint op basis van de tweede helft terecht uit bij Scharn. Schaesberg treed vandaag aan zonder de geblesseerde Romano Raets, Brian Stevens, Ronald Geuskens, Giel Konsten, de zieke Dennis Scholly, de gestopte Ryan Bessems en Kay de Boer die op stage in Afrika is. Hierdoor is het opnieuw puzzelen geblazen en wordt het team aangevuld met eigen jeugd (Youri Baur en Janik Jacobs ). Verder is Timo Regtop vandaag voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie na een afwezigheid van 5 weken (botsplinter in de enkel).

De wedstrijd begint van beide kanten wat rommelig, tot Scharn de 1ste kans in de wedstrijd in de 10e minuut gelijk benut, 1-0. Een onoplettendheid in de defensie geeft Guillermo Kroon van Scharn veel te veel vrijheid om de bal makkelijk binnen te schuiven. Schaesberg blijft in deze fase vooral tegen zichzelf voetballen. Krijgt Schaesberg dan geen kansen? Jawel hoor, Imad Haddadi is 2 keer erg dichtbij voor rust en Noah Ngodici zijn inzet wordt gered door de doelman van Scharn. Overigens krijgt ook Scharn voor rust een tweetal mogelijkheden en beland één bal zelf op de lat.

De tweede helft is in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden, nu in het voordeel van ons. Schaesberg in de naam van Noah Nhogici scoort al vrij snel de 1-1, maar de grensrechter van Scharn wilde niet aan dit loepzuiver doelpunt meewerken en dus werd de goal jammerlijk afgekeurd. Het is Peter-Jan Erkens die zijn individuele actie beloond met punter in de lange hoek, waardoor het nu echt 1-1 wordt. Schaesberg drukt dan door en scoort via Imad de 1-2. Hij werd door Peter-Jan de diepte ingestuurd en bleef uiterst rustig voor de goal.

Misschien was dit voetballend wel onze minste wedstrijd, maar daar maalde na afloop niemand meer over. De eerste overwinning van dit seizoen is geboekt, dit is een mooie opsteker die de ploeg hard nodig had.

Volgende week zondag speelt ons vlaggenschip thuis tegen Lindeheuvel/Heidebloem.