Op 13-10-2019 stond de wedstrijd KCC’13 tegen  Rksvb uit Ubachsberg op het programma .
Het zonnetje stond hoog aan de hemel op sportpark Meezenbroek, dus alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig. Het was zaak voor de ploeg van Henk Stawenga om te zorgen dat zij de volle winst zouden pakken, om zo de aansluiting te behouden bij de bovenste plekken. De selectie was weer compleet, dus KCC’13 had een luxe probleem en Henk Stawenga moest keuzes maken binnen zijn elftal.

Gemakkelijk zou het niet worden voor de mannen uit Meezenbroek want de zeer jonge ploeg uit Ubachsberg maakt het iedereen moeilijk in de 5de klasse A. Dus was KCC’13 gewaarschuwd. KCC’13 begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel de overhand. RKSVB bleef wel proberen. Met hun snelle mensen aan de zijkanten probeerden ze het doel te bereiken van Nigel Otten maar verder dan de laatste linie van KCC’13 kwam de ploeg van trainer Jeroen Westerhof niet. Aaron Cuvelier van KCC’13 speelde een dijk van een wedstrijd, alles wat door de lucht of over de grond gespeeld werd was voor hem. RKSVB bleef wel proberen door veel strijd en inzet maar het was KCC’13 die de zaakjes prima voor elkaar had. Keer op keer werd het doel van Jeffrey Souren onder vuur genomen maar de doelman van RKSVB werkte niet echt mee.Wesley Puts en Ricardo Verbeucken waren dan ook dicht bij de openingstreffer maar de bal wilde er maar niet in.“ iedereen kent de voetbal wet” als je de goal niet maakt dan maakt de tegenstander hem.


Dat was alleen nu niet het geval want KCC’13 had de zaakjes goed op orde en RKSVB is niet of nauwelijks gevaarlijk geweest.
Op het middenveld werd ook hard gewerkt door Rodney Lopatka, Achmed  Elmouden, Dennis Verdonkschot en Benjamin Feenstra.
Ook werden de jonge jongens van RKSVB hard maar fair aangepakt  in de duels door de mannen van KCC’13.
Soms dacht de scheidsrechter er anders over en werd er over en weer een gele kaart getrokken. De wil bij KCC’13 straalde er vanaf, ze werkten hard en wilden de 3 punten op Sportpark Meezenbroek houden. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen de kleedkamer opzoeken. Nu konden beide trainers hun ploeg op scherp gaan zetten voor de tweede helft.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. RSVB bleef strijden en bleef proberen maar het was KCC’13 die bepaalde wat er in Meezenbroek gebeurde. In de 51e minuut werd Benjamin Feenstra gewisseld en kwam Levi Mingelers in het veld. In de 55e minuut werd Ricardo Verbeucken gewisseld voor goudhaantje Desley Krewinkel .


De vroege wissels aan de kant van KCC’13 werden bewust gedaan door de trainer van kcc’13. De beide invallers drukten meteen een stempel op de wedstrijd. Er werden nog meer duels gewonnen, Mingelers en Krewinkel waren gretig. Kcc’13 was op zoek naar het bevrijdende doelpunt. En die kwam er…. in de 57e minuut werd er door de verdedigers van Rksvb aan de noodrem getrokken. Dit resulteerde in een vrijetrap voor de thuisclub. Op ongeveer 25 meter legde goudhaantje Krewinkel de bal neer, deze schoot de bal op zijn beurt snoeihard in de winkelhaak! De keeper Jeffrey Souren was kansloos. Stand 1-0 voor de thuisclub.
KCC’13 speelde het verder zeer zakelijk uit en RKSVB kon geen vuist maken tegen dit goed georganiseerde KCC’13.
De stand bleef na 90 minuten 1-0 en zo bleven de 3 punten op sportpark Meezenbroek en behoud KCC’13 de aansluiting bij de bovenste plekken.

Een grote glimlach na de wedstrijd bij trainer Henk Stawenga van KCC’13. “Heerlijk wat een wedstrijd, RKSVB maakte het ons niet makkelijk maar dat wisten we van tevoren. Mijn jongens hebben gedaan en gebracht wat ik van hun verwachte.
We hebben RKSVB helemaal geanalyseerd en iedereen had zijn opdracht en dat hebben ze perfect uitgevoerd. Alleen moet je het in de wedstrijd zelf al afmaken, we kregen de kansen maar maakte ze niet. Uiteindelijk kwam de gouden wissel en bezorgde Desley Krewinkel ons de 3 punten.  Gewoon kippenvel, dat juist hij ons de 3 punten bezorgd, hij heeft een moeilijke tijd achter de rug.”


De groep stond volledig achter hem in deze zware tijd!En dan valt hij in en maakt een wereld goal… Dat siert deze groep, het zijn gewoon toppers en ze zijn er voor elkaar. Er staat weer een groep bij KCC’13 die voor elkaar door het vuur gaan. Dat is mooi om te zien! Het was zondag geen makkelijke wedstrijd tegen dit jong RKSVB maar als collectief hebben we de 3 punten weten te pakken en dat was ons doel!

Tekst KCC’13 en Foto’s Peter Treep en Amenda Lopatka

 

Geef een reactie