Op Paddenstoelsafari met de boswachter van Natuurmonumenten

Niet alleen rood met witte stippen!

Op Paddenstoelsafari met de boswachter van Natuurmonumenten

In de herfstvakantie, op vrijdag 18 oktober staan de boswachters van Natuurmonumenten klaar om op pad te gaan voor een spannende paddenstoelenwandeling voor het hele gezin! Heb je zin om mee te gaan?  Om 14.00 uur vertrekken we bij de Startlocatie op de Brunssummerheide, Schaapskooiweg 101 in Heerlen. Om 15.30 uur ben je weer terug van deze mooie paddenstoelensafari. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,- per kind en niet-leden € 7,- per kind. Volwassenen betalen € 5,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Meld je snel aan, want er zijn maar een beperkt aantal plekken! Boek online je ticket via www.natuurmonumenten.nl/agenda (locatie Heerlen) of telefonisch via de ledenservice van Natuurmonumenten (035) 655 99 11.

Op zoek naar paddenstoelen. Veel mensen kennen de vliegenzwam. Zeker als je hem ziet: een rode paddenstoel met witte stippen. Maar op de Brunssummerheide staan nog veel meer prachtige paddenstoelen. Vaak hebben ze ook nog verrassende namen, zoals heksenboter of biefstukzwam. Samen met de boswachter gaan jullie op zoek naar de mooiste en spannendste paddenstoelen. Herfsttijd is paddenstoelentijd, maar je kunt ook andere herfstachtige zaken tegenkomen, zoals eikels en dennenappels. Leuk om te verzamelen. Oh ja, neem een klein spiegeltje mee, handig om ook de onderkant van de paddenstoelen te kunnen bewonderen!

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Vuilnisman. Sommige paddenstoelen leven samen met bomen, andere zijn vuilnisman en ruimen de bomen en takken op. Wil je weten wie wat doet? Ga dan mee met deze spannende paddenstoelsafari. Je krijgt antwoord op al je vragen.

Foto cover Natuurmonumenten

Geef een reactie