Schaesberg vrouwen: scoren op het juiste moment.

De vrouwen van Schaesberg hebben opnieuw drie punten gepakt. Nu in de thuiswedstrijd tegen Ojc Rosmalen. Een mooie 5-1 overwinning. Maar makkelijk ging het zeker niet.
Rosmalen starte goed en drong Schaesberg terug. Met enkele gevaarlijke snelle mensen op de flanken probeerde ze steeds gevaar te stichten in de verdediging van de thuisploeg.
De vrouwen hadden mede door eigen toedoen geen grip op de eerste fase van de wedstrijd. En de 0-1 na een snelle aanval was dan ook terecht.

Toch draaide voor rust de wedstrijd nog om. Een hoekschop werd door een nonchalante voetbeweging van Sylvana in het doel getikt. 1-1.  En nog voor rust kwam Schaesberg  op voorsprong.  Goed doorzetten van Boukje aan de rechterkant waardoor ze de ruimte kreeg voor een harde lage voorzet. Deze voorzet werd in het eigen doel gewerkt. 2-1.
Schaesberg kwam beter in de wedstrijd. Zonder volledige grip te hebben.

Na rust was de wedstrijd snel geklaard. Eerst was het opnieuw de hard werkende Boukje die prima werd vrij gespeeld. Eerst tikte Sylvana de bal door waarna Kim de bal  opende naar de vrij staande Boukje die knap raak schoot. 3-1 Nog geen 2 minuten later was het Sylvana die een puike wedstrijd speelde die op de goede plek stond. En kon  binnen schieten 4-1.

Kim zorgde voor de aanzet tot het slotakkoord. Een prachtige solo  ronde ze prima langs de keepster af, echter een verdedigster sloeg de bal met de hand uit het doel. Penalty. Jess pakte de verantwoording voor deze bal en schoot raak. 5-1.
Schaesberg scoorde op de juiste momenten. Want Rosmalen schoot 2x op de lat en ronde bij enkele kansen niet goed af. Daar waar Schaesberg dit wel deed.

Onder aanvoering van de hard werkende en sleurende Danielle kreeg Schaesberg uiteindelijk grip op de wedstrijd.  Want na de 5-1 was er nog een half uur te spelen. Maar Schaesberg sloot de deuren en gaf niets meer weg. Na 4 wedstrijden een prima start van de competitie. Volgende week een zondagje rust.