Hoofdmenu

In dankbare herinnering: vandaag 21 oktober precies twee jaar geleden overleed Heerlens voetbalicoon Arnold (Nol) Hendriks

In dankbare herinnering wil de redactie van dit medium enige aandacht schenken aan de, weliswaar toen op een zaterdag 21 oktober 2017, nu dus precies vandaag op maandag 21 oktober al weer twee jaar geleden dat Heerlens voetbalicoon Arnold( Nol) Hendriks, geboren op 15 mei 1937 in Renkum, op 80 jarige leeftijd kwam te overlijden. Dit als gevolg van een geheel onverwachte hersenbloeding welke hem eerder had getroffen. Zijn overlijden sloeg, zowel in de Limburgse en Nederlandse sport en ondernemerswereld in als een “bom”, gevolgd door een schokeffect Voorafgaande aan zijn overlijden bestond er destijds bij velen, toen zij vernamen dat Nol Hendriks in het ziekenhuis was opgenomen, dat er nog hoop zou bestaan. Maar genoemde hoop bleek ijdele hoop te zijn en dus niet haalbaar en werd anderzijds de vrees dat hun Nol Hendriks het helaas niet zou halen bewaarheid.
Destijds nog eredivisionist Roda JC (thans Keukenkampioen eerste divisie) maakte dan ook direct na het overlijden op haar website bekend dat zij met grote verslagenheid kennis hadden genomen van het overlijden van Nol Hendriks. Hij was immers sinds de jaren 80 van de vorige eeuw (nauw) betrokken bij Roda JC. Het was immers een bekend gegeven dat Nol Hendriks jarenlang “door het leven ging als de suikeroom van de toenmalige eredivisionist. Niet zo verwonderlijk deze titel want hij was immers bij veel transfers betrokken als financier, Later werd hij bestuurslid technische zaken, scout en lid van de commissarissen. Destijds was hij ook een drijvende kracht achter de komst van het Parkstad Limburg Stadion (geopend in 2000). Het was dan ook terecht vanzelfsprekend dat, onder zeer grote belangstelling, de uitvaartdienst, van de heer Hendriks plaats vond in het Parkstad Limburg Stadion.
Uit grote dankbaarheid, jegens wijlen Nol Hendriks en zijn familie, willen we in deze herinnering ons beperken, als een soort 2e In Memoriam, tot het overlijden van hem en geen standpunt innemen met betrekking tot de (huidige) ontwikkelingen binnen de voetbalwereld en dan speciaal Roda JC. Wel aangeven dat een aantal weken voor zijn overlijden, op 21 oktober 2017, Nol Hendriks geruisloos zijn zakelijke belangen overgedaan had aan zijn kinderen Ronald en Myrjam
Zakelijke toevoeging: met zijn ouders verhuisde Arnold (Nol) Hendriks in de Tweede Wereldoorlog naar Limburg, waar zijn vader in de Oranje Nassaumijn I in Heerlen werkte. Na verschillende banen te hebben gehad, onder andere als mijnwerker op de Oranje Nassaumijn I in Heerlen en op de Oranje Nassaumijn III te Heerlerheide, stortte hij zich vanaf 1961 op de textielhandel. In de zeventiger jaren zakte deze handel echter grotendeels in, waardoor hij en zijn gezin enkele jaren op de rand van faillissement balanceerden, maar met (financiële) hulp van toenmalige vriend en zakenrelatie Hein Prins wist hij het hoofd boven water te houden. Hij kocht dumppartijen op, die hij vervolgens goedkoop op de markt bracht in een voor Nederland nieuw concept: de Cash-and-Carry. Met deze handel werd Hendriks multimiljonair. Onder de namen Hendriks Textiel en Hendriks Mode opende hij verschillende winkels in Limburg en België. De hoofdvestiging met lunchroom werd gevestigd aan de Schelsberg te Heerlen, welke zaak ook nu anno 2019 hier nog steeds gevestigd is. Overigens waren duiven, tennis en verblijf in het Spaanse Allicante, tijdens het leven van Nol, zijn grote passie.

Foto Roda JC(Volgend nieuwsbericht) »