Op deze zeer natte zondagmiddag, waardoor er helaas weinig toeschouwers aanwezig waren, moesten Rood Groen LVC ’01 en Keer tegen elkaar aantreden voor de 5e wedstrijd van het seizoen. Keer was nog steeds ongeslagen met 7 punten uit 3 wedstrijden en Rood Groen moest winnen, met slechts 4 punten uit 4 wedstrijden, om aansluiting bij de middenmoot te krijgen.

In het begin waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar Keer trok het initiatief langzaam naar zich toen. Toen Keer na een kwartier een vrij trap kreeg en deze door een geheel vrijstaande aanvaller goed werd ingekopt kon Rood Groen, niet voor de eerste keer dit seizoen, in de achtervolging. Met veel energie werd Keer teruggedrukt richting eigen zestien maar verder dan halve kansjes kwam Rood Groen niet.

Omdat Keer de paar keer dat zij er gevaarlijk uitkwamen ook niet scoorden leek het op een 0-1 ruststand uit te draaien. Echter in de 42ste minuut kreeg Rood Groen op 25 meter, recht voor de goal, een vrije trap. Scott van Delden ging achter de bal staan en schoot hem hard richting Keer goal. De bal had kort voor de keeper een verraderlijke stuit en de bal vloog zo de goal in. Ondanks de stuit had de keeper deze bal moeten hebben en mocht Rood Groen dus niet mopperen met de 1-1 ruststand. In de 2e helft, eigenlijk, hetzelfde scenario.

Keer werd optisch sterker en Rood Groen moest terug. Rond de 60ste minuut werd een aanvaller van Keer aan de rand van de 16 meter goed vrijgespeeld en schoot hij de bal hard achter de kansloze Rood Groen keeper. Rood Groen kon dus weer in de achtervolging. Keer zakte wat in of je kunt ook zeggen dat Rood Groen Keer terugduwde richting eigen 16 meter. In het laatste half uur kreeg Keer, in de counter, nog zeker drie enorme kansen. Deze werden door goed keeperswerk van Rood Groen keeper Andreas Heijenrath en door slecht afronden van de Keer aanvallers echter niet benut. Verder dan een aantal momenten waarop Rood Groen een penalty claimde wegens vermeend hands en een actie van de Keer keeper, buiten de vijf, op een Rood Groen aanvaller kwam de ploeg van trainer Sven Nicolaije niet. Samengevat Rood Groen creëerde te weinig om het Keer echt lastig te maken en een punt te pakken.

Over de hele wedstrijd verdiende Rood Groen, op basis van inzet en optisch overwicht, misschien wel meer maar kansen afdwingen en afmaken is een cruciaal onderdeel van het voetbal en daar moet Rood Groen echt aan werken om wedstrijden winnend af te kunnen sluiten.

Volgende week gaat Rood Groen op bezoek bij rode lantaarndrager RKASV in Amby. Hopelijk staan we dan wel aan de goede kant van de score!