Hoofdmenu

De Rd4-afvalkalender gaat digitaal

Met ingang van 2020 wordt de Rd4-afvalkalender niet meer per post verstuurd. De nieuwe inzameldagen staan vanaf 1 december 2019 klaar op de site van de Rd4 en in de Milieu App. In november informeert de Rd4 u hierover per post.
Waarom geen papieren kalender meer? Een groot deel van de huishoudens maakt al gebruik van de digitale kalender in de Milieu App of op de website. Hierdoor worden veel kalenders onnodig verstuurd. Vanuit duurzaamheidsoverwegingen heeft de Rd4 daarom in overleg met de gemeenten besloten om te stoppen met het versturen van de kalender. Hiermee wordt jaarlijks veel papier en CO2-uitstoot bespaard.
U kunt de afvalkalender nu digitaal raadplegen:
via de website van Rd4
via de Milieu app. Download de app:
app store
google store
Gebruikers van de app kunnen eenvoudig alarmmeldingen op hun telefoon instellen. U kunt zelf bepalen of en waarvoor u een melding wilt ontvangen op de dagen (voor)dat het afval naar buiten moet. De kans op het missen van een inzamelronde wordt hierdoor steeds kleiner.
Geen computer of smartphone? Vraag uw papieren kalender aan.
Als u niet over een computer of smartphone beschikt, kunt u een papieren kalender aanvragen. Dit kan telefonisch op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur via tel. (045) 543 71 00.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno