Toverfluit is magisch muziektheatersprookje

 

‘De Toverfluit’ is mogelijk de bekendste opera ter wereld. De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent immers iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien of gehoord. Mozart schreef zijn opera over prins Tamino, die met behulp van een toverfluit prinses Pamina moet redden, in 1791. Silbersee en De Toneelmakerij tillen het meesterwerk naar het nu. Naar een mythisch sprookje over kinderen met een missie.

 

Een intergalactische strijd

 

Deze Toverfluit, spannend muziektheater voor de hele familie, speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. Pamina, een heel gewoon meisje en bewoner van planeet aarde, hoort haar ouders ruziën als ze ’s avonds in bed ligt. Toch valt ze in slaap en in haar dromen van sterrenstof ontmoet ze Tamino, een heel gewone astronaut uit de toekomst. Ondanks de lichtjaren afstand herkennen ze veel in elkaar. Maar in haar dromen heersen ook duistere nachten: Zon en Nacht voeren een intergalactische strijd over licht en donker. Wie zijn deze Zon en Nacht? En wat hebben zij met Pamina te maken?

 

Mozart to the Moon and Back

 

Muziektheatergezelschap Silbersee en De Toneelmakerij bundelen de krachten voor een volstrekt eigentijdse versie van dit meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater vloeien samen tot magisch muziektheater voor de hele familie. Mozart to the Moon and Back, zeg maar.

Persstemmen

“De Toverfluit is een ruimtereis waarbij je je geen seconde verveelt.”– Trouw ★★★★
“Een indrukwekkend en humoristisch spel vol van bekende en nieuwe melodieën.” – Het Parool
“Een spectaculaire versie van De Toverfluit voor jongeren, die aangenaam onorthodox is en alle onheilige huisjes van deze opera genadeloos attaqueert.”– Theaterkrant
“Stuk voor stuk ijzersterke zang- én acteerprestaties van de hele cast.” – Scenes.

 

De Toverfluit familie van Jeugd

De Toneelmakerij & Silbersee / vanaf 7 jaar

Zaterdag 24 november in Parkstad Limburg Theater Kerkrade Zaterdag Zaterdag 14 december Theater aan het Vrijhof Maastricht

Tickets en meer info: www.parkstadlimburgtheaters.nl en  www.theateraanhetvrijthof.nl

Foto Parkstad Limburg Theater Kerkrade /De Toverfluit – Toneelmakerij en Silbersee © Jan Hoek 

 

 

Geef een reactie