WDZ wint na strafschoppen,  6 november 2019

Na enige malen uitstel van de wedstrijd was het op woensdag 6 november toch zo ver. De WDZ O19-1 nam het in de tweede bekerronde op tegen eerste klasser NEC O19-1 uit Hoensbroek, een ploeg nog zonder puntverlies in zijn klasse.

De thuisploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Tom van Heijningen. Maar voor rust werd het nog 1-2, omdat de gasten twee keer na een standaardsituatie wisten te scoren, eerst na een vrije trap en de tweede keer na een corner.

Na rust drong WDZ aan, maar uit een snelle counter over de rechter flank viel de 1-3. WDZ liet het hoofd niet hangen en bleef aandringen. Nog voor het halfuur stond weer een gelijke score op het scorebord. Timo Bröcheler kreeg de bal van een tegenstander in de voeten gespeeld en aarzelde geen moment en pakte het cadeautje keurig uit. Even later werd na een korte combinatie in het middenveld Tren Heuts de diepte ingestuurd en hij verzilverde de kans op bijzonder fraaie wijze. In het laatste kwartier veranderde niets meer in de stand en beide teams mochten aan de penaltyserie beginnen. Na de reguliere serie van vijf telden beide ploegen vier treffers. De eerste twee om en om waren raak, in de tweede serie werd door NEC gemist en toen Max Hamers de zevende strafschop onberispelijk binnenschoot was de ontlading groot. In het kleedlokaal en de kantine werd nog een klein feestje gebouwd. Proficiat mannen.