Deze kop verteld alles over de 0-4 zege van de RKHBS dames bij het combinatieteam Gulpen/Geuldal.

Natuurlijk werd er gewonnen, want daarvoor is het krachtsverschil in deze poule veel te groot, maar van enige vreugde kon na afloop geen enkel sprake zijn. Daarvoor was het spel over de hele wedstrijd veel te slecht.

Toch begon de wedstrijd nog goed, maar de eerste – niet te missen – kans van Danielle na amper 30 seconden werd toch gemist; was dit al een voorbode van de lamlendige instelling? De instelling werd nog minder toen Nancy haar traditioneel doelpunt meepikte na knap voorbereidend werk van Danielle.

Daarna veranderde het spel echter met de minuut meer in een tranendal waarbij de thuisploeg keer op keer aan een opbouw mochten gaan denken nadat ze telkens de bal in de voeten gespeeld kregen.In 45 minuten leed RKHBS zowat zestig keer balverlies en dat is ver beneden het niveau dat deze ploeg wel degelijk in zich heeft. Nathalie en Danielle ontworstelden zich wel aan dit euvel en speelden dartel en dwingend op de flanken hun eigen spelletje.

Het was dan ook niet echt vreemd dat Nathalie een slim passje van Nancy middels een slimme boogbal over de uitstekende keepster van de thuisploeg lepelde, en zo na 18 minuten de 0-2 tussenstand op het bord bracht.

Meer doelpunten vielen er ook niet te bewonderen in het eerst bedrijf maar dat was ook  niet mogelijk met dit niveau. Passjes over drie, vier meter kwamen niet aan, beweging zonder bal was er totaal niet en de veelgeroemde as Nancy, Adriana en Suus zat volledig vastgeroest in de wedstrijd waardoor alle diepte uit het spel verdwenen was. Achterin kwam er geen muis door, waardoor Imke min of meer een vrije middag had, maar van enige opbouw, goed samenspel was ook vanuit deze linie weinig te merken.

Het tweede bedrijf liet iets beter voetbal zien, Danielle scoorde al na 9 minuten na een klutssituatie de bevrijdende 0-3 waarmee de zege definitief binnen was. Maar het voetbal leek nog altijd nergens op, waardoor de thuisclub via scherpe counters hoop kon blijven putten op een beter resultaat.

Maar Sarah, Vivianne en Deniece veegden alle troep op met goede inzet en geconcentreerd verdedigen, waardoor Imke ook in het tweede bedrijf niet een redding hoefde te verrichten.

Adriana wist een steekpass van Nancy nog op waarde te schatten en ook een doelpuntje mee te pikken, maar dit was meer een doelpunt voor de statistieken.

De wedstrijd kabbelde zo naar het einde en na 90 minuten kon er maar een conclusie getrokken worden op dit duel: door een individueel surplus aan kwaliteit werd een probleemloze zege binnen gehaald, maar waar een week eerder het TEAM samenspel zorgde voor een geweldige wedstrijd was dit nu absoluut niet het geval.

Als meer dan de helft van het team een hele dikke onvoldoende scoort, is een zege het maximale!