Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Orion op het programma. Deze tegenstander uit Nijmegen bekleedt de derde plek op de ranglijst met 3 punten achterstand op ons en 4 op koploper HVCH.
Een zeer belangrijke wedstrijd dus: bij winst doen we goede zaken en blijven we meedoen voor de eerste periodetitel, bij verlies wordt het enorm spannend bovenin.Aan het veld en het weer kan het in ieder geval niet liggen: we spelen op een mooi kunstgrasveld en het zonnetje schijnt heerlijk!

Beide ploegen gaan wat afwachtend van start, maar direct wordt zichtbaar dat ze beiden willen voetballen en technisch vaardig zijn!
In de 4e minuut krijgt Shirley een cadeautje: de verdediging van Orion speelt de bal te kort terug op de keepsters, Shirley onderschept deze en schiet genadeloos binnen: 0-1!

We merken dat Orion moeite heeft met onder druk gezet worden, dus proberen we hoog te staan en ze weinig aan het voetballen te laten van achteruit. We creëren hierdoor enkele kansen maar deze zijn helaas niet besteedt aan onder andere Sharona (schot over), Lisa (paal) en Zoë (raakt bal niet vol).
Orion komt er met momenten ook dreigend uit, maar hun afstandspogingen zijn een prooi voor de sterk keepende Britt!
We gaan de rust is met een 0-1 voorsprong.

‘Orion zal (moeten) komen de tweede helft’ geeft Mo aan, dus het is zaak om de eerste 10-15 minuten goed door te komen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, tegen Antibarbari gaven we veel weg na rust, dit mag niet nog eens gebeuren.

We starten erg sterk aan de tweede helft, combineren goed en komen er voetballend prima uit.
In de 49e minuut wordt Sharona diepgestuurd en ze schiet de bal in de linkerbovenhoek buiten bereik van de keepster: 0-2!

Ook de tweede helft creëren we veel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het duurt tot de 73e minuut dat Lisa 1-op-1 komt met de keepster en beheerst afrondt.
Ze was heel ongelukkig in haar afwerking de afgelopen weken, dus wat een bevrijding was dit doelpunt vandaag!??

Ondanks de achterstand blijft Orion voetballend de oplossingen zoeken en worden heel gevaarlijk via hun snelle, behendige middenveld en balvaste spits.
Uit een vlijmscherpe counter maken ze in de 91e minuut dan ook de 1-3.

Wij krijgen nog een kans op 1-4 via Britt Valize, maar de wedstrijd eindigt in 1-3!

Eindelijk weer 3 punten na twee gelijke spelen. En tot onze blijdschap blijkt koploper HVCH met 0-1 verloren te hebben van Eldenia 2!

We nemen de koppositie weer over en met 2 punten voorsprong spelen we volgende week zondag om 11.00 thuis tegen SSS’18 voor de eerste periodetitel!

Uiteraard is alle support nodig en welkom!!