De wedstrijd tussen SVN en KVC Oranje was er zo eentje die feitelijk nooit een echte wedstrijd werd. Oranje-speler Mitchel Flecken zag na nog geen tien minuten -Vichy Marchena had toen al een grote kans voor de thuisclub laten liggen-  een directe rode kaart, omdat hij de doorgebroken SVN-er Glenn Lemlijn de vrije doortocht richting doelman Lars van der Weide belette. De daaropvolgende vrije trap werd door Raul Erkens van buiten de zestien langs de oranje-witte muur richting de rechter hoek gedirigeerd: 1-0.

KVC Oranje stond dus al snel met een man minder én met 1-0 achter. Of dat niet genoeg was, kort na die 1-0 volgde een tweede mokerslag, van uit bezoekersstandpunt bekeken dan. Een een-tweetje bracht Rick Schmitz in scoringspositie en die rondde bekwaam af: 2-0. SVN, de laatste weken toch al aardig op dreef, kon vanaf dat moment lekker vrijuit voetballen en deed dat ook. Voor KVC Oranje werd het alle hens aan dek om de schade te beperken. Daarin slaagden de bezoekers in de eerste helft niet. SVN combineerde zich een aantal keren door de gastendefensie. Het was overigens een afstandschot dat de stand op 3-0 bracht. Vichy Marchena haalde van ruime afstand met zijn rechter uit en de bal verdween in de rechter benedenhoek. Op slag van rust werd het 4-0. Raul Erkens nam op links een hoekschop en Vichy Machena kon bij de eerste paal, geheel vrijstaand, inkoppen.

Hadden de SVN-getrouwen in de eerste helft tevreden kunnen toekijken, de aanhang van de bezoekers stond in de rust het huilen nader dan het lachen. Het was dan ook niet bevreemdend dat de een of andere KVC-supporter het voor gezien hield. Gelukkig stonden de mannen die het binnen de lijnen moesten ‘opsoppen’ er anders in. Zij probeerden er in de tweede helft nog iets van te maken. Dat lukte vrij aardig. Het zag er in ieder geval allemaal een stuk beter uit dan vóór de rust. Uiteraard speelt dan ook mee dat ploeg die de overhand heeft, in dit geval dus SVN, het in zo’n geval met een tandje minder doet.

Wat er ook van zij, KVC Oranje toonde dus karakter en bleef vechten voor een beter resultaat. Daarvoor werd de ploeg van trainer Paul van Putten ook beloond, toen de mee naar voren geijlde Bob Roberts na een voorzet van Joey Niesters vanaf links koppend de 4-1 liet noteren. Het slotakkoord was echter weer voor thuisclub SVN. Bij een snelle counter bracht Vichy Marchena ploeggenoot Rick Schmitz in stelling en die schoof binnen, de eindstand daarmee op  5-1 bepalend.

Door de overwinning heeft SVN nu de tweede plek op de ranglijst in 3A vast in handen, zij het met inmiddels een straatlengte achterstand op de ongenaakbare koploper RVU. KVC Oranje heeft even rust om na drie nederlagen de scherven bijeen te rapen en over twee weken de draad weer op te pakken.  Ment gaat dan op bezoek bij Weltania, terwijl SVN naar Wijnandia mag.