RKHBS heren 1 verliest onnodig punten tegen Voerendaal

Na de redelijk makkelijke overwinning in het uitduel tegen Kakertse Boys van vorige week, stond op deze zonnige najaarsdag de topper thuis tegen Voerendaal op het programma voor de ploeg van trainer Mike Bisschops. De gasten zijn dit seizoen uit de startblokken geschoten, en maakten liefst 29 treffers in de eerste 5 wedstrijden die ze natuurlijk ook wonnen. De hierop volgende wedstrijden werd echter gelijk gespeeld waardoor de hoogst geklasseerde ploegen op de ranglijst nog steeds dicht bij elkaar staan.

Omdat de gasten sinds jaar en dag bekend staan als een effectieve counterploeg, en ook RKHBS gevaarlijk is in de omschakeling begonnen beide ploegen voorzichtig aan dit duel. Dit leidde in de eerste helft tot een gelijk opgaand duel met maar een paar momenten die het benoemen waard zijn. Na 10 minuten spelen leek doelman Toine Diederen een hoge voorzet vanaf rechts te onderscheppen, hij werd echter gehinderd en liet de bal los. Er werd door Voerendaal gescoord, maar zoals verwacht mocht worden floot de scheids voor een overtreding. Even later kwam Yarin Meessen in balbezit op rechts, draaide weg bij zijn tegenstander en legde het leer voor, strak richting eerste paal.

Hier dook Brian Amkreutz op en kopte de bal hard tegen de touwen: 1-0. Dit moest Brian wel bekopen met een dik oog, waarna hij verder moest met een fraaie tulband. Voerendaal leek onmiddellijk hierna iets terug te doen, maar spits Kleijkers stuitte op doelman Toine Diederen nadat hij vrij was gekomen na een fraaie doorkopbal. Even later schoot Yarin Meessen, na goed voorbereidend werk van Steffan Wessche, vanaf 16 meter onder de keeper door, maar de bal ging net naast. De laatste gevaarlijke actie voor de pauze was van de gasten. Rechtsback Klinkenberg kwam in balbezit na een afgeslagen aanval en schoot vanaf 20 meter gevaarlijk op doel maar de bal zeilde voorlangs waardoor men aan de thee kon met een voorsprong voor de thuisploeg.

Het eerste deel van de tweede helft was volledig voor RKHBS, maar de ploeg verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen. Na een fout in de verdediging van de gasten kwam Bram Bemelmans oog in oog met doelman Smeets van de gasten. Het schot van Bram miste echter de benodigde precisie waardoor de doelman redding kon brengen. De rebound werd daarna door Yarin Meessen naast geschoten. Even later werd Yarin Meessen op weg naar het doel zwaar gehinderd maar perste er wel nog een schot uit dat maar net over ging. De toch toegekende vrije trap (alhoewel het hinderen in de 16 meter had plaats gevonden) werd in de muur geschoten. Nadat Bram Bemelmans zoals vaker deze middag, alleen door een overtreding gestopt kon worden, legde Hendrik Jan de Jonge uit de vrije trap de bal hoog voor het doel.

De keeper liet los, en Sil Lardinois schoot het leer maar net over de lat. Even later kantelde de wedstrijd volledig met een hoofdrol voor de leidsman. Deze trapte volledig in een stukje theater van de uit de eerste klasse teruggekeerde routinier Ron Starmans, die voetballend niets toevoegde aan deze wedstrijd, maar wel bij een duel van 12 in een dozijn schreeuwend tegen de vlakte ging. Bram Bemelmans kreeg zijn tweede gele kaart en mocht inrukken, en het ‘slachtoffer’ stond vrolijk op en speelde verder. In overtal drukte Voerendaal de thuisploeg terug op eigen helft, maar echte kansen kreeg de ploeg niet. Over de zijkanten kwamen de gasten er niet doorheen waardoor ze alleen de lange bal vanaf het middenveld hanteerden. De verdediging van RKHBS met Tomyen van Lierop en Koy Vinken in het centrum en Thymo Griesenbrock en Antwan Weerink op de zijkanten had al de gehele wedstrijd nauwelijks iets weggegeven en bleef ook nu redelijk makkelijk overeind.

Tot de voorlaatste minuut van de liefst 10 (!) minuten blessuretijd die werden toegekend. Een overstapje na een lage voorzet bracht de volgens de grensrechter van RKHBS buitenspel staande Klinkenberg in balbezit, en deze schoot beheerst raak in de lange hoek: 1-1. Een deceptie voor RKHBS na zo dicht bij een overwinning te zijn geweest tegen kampioenskandidaat Voerendaal. Komende donderdag staat het uitduel in de beker tegen 3de klasser DVO uit Sittard op het programma.

Volgende week zondag volgt dan het inhaalduel uit tegen RKUVC, de ploeg die deze speelronde Kerkrade West op de eerste nederlaag van dit seizoen trakteerde.