Op een zonnige herfstmiddag in Brunssum stond de wedstrijd tussen v.v. de Leeuw en UOW’02 op het programma. Beide ploegen kwamen het afgelopen seizoen uit in de 3e klasse en hadden zich de start in de 4e klasse B vast anders voorgesteld.

Dat beide ploegen speelden voor 3 punten was vooraf duidelijk. Echter was dit niet terug te zien in het spel dat in de eerste helft op de mat werd gelegd. Over en weer werden er aan de bal veel onnodige fouten gemaakt, waardoor de kansen op een hand te tellen waren.

Aan de kant van UOW’02 dook Stijn van Rhenen eenmaal gevaarlijk op voor de Leeuw-keeper Arets, maar wist de UOW’02-spits zijn kans niet om te zetten in een doelpunt. Aan de andere kant was Stan Schilperoort tweemaal gevaarlijk, maar wist hij de Leeuw niet op voorsprong te schieten.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker en beide teams kregen een aantal grote kansen.

In de eerste 20 minuten na rust trok v.v. de Leeuw het spel naar zich toe en was het veelal te vinden op de helft van UOW’02. Hier werden een aantal goede kansen gecreëerd, maar wist de ploeg deze niet om te zetten in doelpunten.
Ook aan de andere kant werden er in de tegenstoot een aantal kansen gecreëerd en was de grootste kans voor Tom Dautzenberg. Hij schoot de bal, nadat hij twee verdedigers van de Leeuw met een mooie actie passeerde, rakelings naast.

Na 80 minuten voetbal kreeg UOW’02-speler Thijs Middeldorp aan de linkerzijde van het veld de bal en dribbelde naar binnen. Op zo’n 20 meter van het doel raakte hij de bal perfect en schoot hiermee UOW’02 op een 0-1 voorsprong.

De Leeuw gaf zich echter niet gewonnen en kreeg in de laatste paar minuten nog een aantal kansen. In de slotseconde kreeg Stefan Bude nog een grote mogelijkheid om de Leeuw op 1-1 te schieten, maar werd de bal gepakt door Sandro Aruvaino. Hiermee won UOW’02 de wedstrijd en verloor de Leeuw een wellicht terecht gelijkspel.