RKVVM1 – WDZ 1 1-4 zondag 10 november 2019
Op een mooie herfstmiddag speelde WDZ 1 de uitwedstrijd tegen RKVVM uit Margraten. Het sportcomplex met een kunstgrasveld was omgeven met prachtige herfstkleuren. Kortom een passende ambiance voor deze voetbalwedstrijd.
Vanaf het eerste fluitsignaal gaven de gastheren duidelijk aan vandaag niets cadeau te doen aan de op de derde plaats staande gasten uit Bocholtz. Het initiatief lag weliswaar bij WDZ, maar de thuisploeg bleef gevaarlijk in de uitvallen. Tegen het halfuur kwam de verdiende voorsprong van WDZ. Roy Flekken schoot eerst nog via de keeper tegen de paal, maar in de rebound liet hij de RKVVM goalie kansloos. Maar lang kon WDZ niet genieten van de voorsprong, uit een snelle counter werd het weer gelijk en de 1-1 stond met rust nog steeds op het scorebord.
Na de pauze gingen de mannen van trainer Martin Kremers steeds meer de boventoon voeren. De druk op het doel van de thuisploeg werd steeds hoger. Door haast ging het een en ander nog wel mis, maar toen Jop Bleijlevens rond de 25e minuut de 1-2 scoorde, kwam er meer rust. Tien minuten later werd dezelfde Jop door de doelman van Margraten gevloerd. Max van der Linden benutte de strafschop feilloos en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Kort voor tijd tekende Luuk Brinkhoff met een fraai schot via de binnenkant van de paal voor het slotakkoord. Een mooie overwinning, maar zeker niet gemakkelijk behaald, al doet de uitslag anders vermoeden.
Door Huub Schepers. Foto’s: Daphne Mans en Huub Schepers.