Hoofdmenu

Kerstwereld Rolduc editie 2019

Door Rotary en Tafelronde Kerkrade én Rotaract Parkstad Kerstwereld Rolduc wordt dit jaar door Rotary Kerkrade en Tafelronde Kerkrade georganiseerd met ondersteuning van Rotaract Parkstad. Vele handen maken licht werk…en werken doet men voor projecten in Parkstad die financiële ondersteuning nodig hebben. Ook dit jaar organiseren ze een prachtige kerstbeleving in de historische Abdij van Rolduc met de 5 K’s als ingrediënten en dit jaar zelfs met een verbinding naar een zesde K!

 

Kerstwereld Rolduc De historische kruisgangen van Abdij Rolduc in Kerkrade zijn weer het decor voor Kerstwereld Rolduc. De 900 jaar oude abdij – een uniek complex op zichzelf – wordt omgetoverd in een magische kerstwereld met zeventig gezellig ingerichte kramen. De marktkramen worden speciaal geselecteerd op kwaliteit en kerstgedachte. Er worden bijzondere producten aangeboden op het gebied van kerstdecoratie en kunstzinnige kerstcadeaus. Hier vindt u net dat speciale cadeautje wat u nog mist voor onder de kerstboom.
Kinderen Voor de kinderen is er een speciaal ingerichte kerstkamer waar ze naar hartenlust kerstversieringen kunnen knutselen. Poppentheater Hupsakee staat op zondag 8 december voor hen op het programma en ze kunnen volop genieten van het bewegende, magische Winterlandschap van Servé Kuijer.

Kantate Geen Kerst zonder muziek. Verschillende koren en muziekverenigingen uit de regio brengen hun liederen ten gehore in het, met prachtige muurschilderingen versierde, kerkje van stichter Lambertus van Rolduc.

Kletskoppen! In de Foyer en in de Kannunik kunt u genieten van diverse hapjes en drankjes. Zelfs natafelen met een heerlijk 3-gangen menu is mogelijk. Reserveer hiervoor alvast een tafel in de sfeervolle Kloosterbrasserie ‘De Kanunnik’. Er zijn een beperkt aantal tafels beschikbaar.

Kerkraadse goede doelen De opbrengsten van Kerstwereld Rolduc 2019 gaan ook dit jaar weer volledig naar goede doelen. Zo willen Rotaryclub Kerkrade, Tafelronde Kerkrade en Rotaract Parktstad graag bijdragen aan het welzijn en welbevinden van de stad en haar inwoners.

Beleef Kerstival Kerkrade ondersteund ook dit jaar weer het project. Vanaf 14 december tot en met 28 december is het stadscentrum sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerstdecoratie en circa 75.000 kerstlampjes. In de weekenden wordt een aantrekkelijke kerstprogrammering verzorgd.

Kom naar Kerstwereld Rolduc 2019
Zaterdag 30 november en zondag 1 december
Zaterdag 7 december en zondag 8 december

Openingstijden
Zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De Beleefbus Kerkrade sluit aan met speciale kerstritten op de zaterdagen tussen het centrum en Rolduc.

Locatie Entree
Abdij Rolduc Volwassenen: € 3,50
Heyendallaan 82 kinderen tot 12 jaar gratis
6464 EP Kerkrade

Voor meer informatie, ga naar www.kerstwereldrolduc.nl

Foto’s Kerstwereldrolduc.