Hoofdrol voor Parkstadtopper Ivo Rosbeek tijdens Nationaal Theaterweekend Maastricht

 

Multitalent Ivo Rosbeek, geboren in Hoensbroek en met echtgenote en twee kinderen sinds enkele jaren woonachtig in Kerkrade, heeft een hoofdrol toebedeeld gekregen tijdens Het Nationale Theaterweekend in Maastricht. Het programma in Theater aan het Vrijthof bestaat uit twee theaterconcerten en een cabaretvoorstelling. Cynthia Knoch en Ivo Rosbeek brengen Knef-Dietrich. Bekende en minder bekende songs van de Duits-Amerikaanse diva’s zullen in een nieuw muzikaal jasje worden gestoken. Op 24 januari gaat Knef-Dietrich in première in Theater aan het Vrijthof.

Het doel van het Nationaal Theaterweekend is om heel Nederland kennis te laten maken met theater. Dus niet alleen de reguliere theaterbezoekers, maar r ook mensen die bijna nooit in het theater komen. Om het theater voor deze mens echt zo toegankelijk mogelijk te maken zijn de voorstellingen te bezoeken voor een zachte prijs van €10.

“Het Nationaal Theaterweekend is ook en prachtig moment om de podiumkunsten in de schijnwerpers te zetten. Ivo Rosbeek die in 2014 tiedens Nach van ’t Limburgse Leed! de prestigieuze Jo Erens-Priès, vernoemd naar de roemruchte Limburgse dialectzanger Jo Erens, in ontvangst mocht nemen geldt als een van de grootste creatieve multi-talenten van Limburg. Componist, tekstschrijver, muzikant, uitbater van een gerenommeerde geluidsstudio en last but not least architect. In die laatste hoedanigheid is hij ook betrokken bij IBA-projecten.

Cynthia Knoch & Ivo Rosbeek – Knef-Dietrich
In Maastricht brengen musicus Ivo Rosbeek en zangeres Cynthia Knoch in de intimiteit van de Bovenzaal een muzikale ode aan Hildegard Knef en Marlene Dietrich. Bekende en minder bekende songs van de Duits-Amerikaanse diva’s zullen in een nieuw muzikaal jasje worden gestoken. Op 24 januari gaat Knef-Dietrich in première in Theater aan het Vrijthof.

Voor €10 ook naar de Dutch Eagles of Louise Korthals

Na Fly Like an Eagle zijn de Dutch Eagles weer terug in Theater aan het Vrijthof. Vaste bezoekers weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. In Gold presenteren ze de vondsten die ze tijdens hun goldrush deden. Hits van de Eagles worden gecombineerd met juweeltjes van andere artiesten uit de volgens hen ‘gouden periode’ van de popmuziek. Hun onovertroffen weergave van deze songs maakt dat u met uw ogen dicht weg kunt smelten in meerstemmige samenzang en weergaloze gitaarsolo’s.

Louise Korthals – Alles is er

Louise Korthals. Poster & persbeeld theater avondvullend programma “Alles is er”.

Louise Korthals wordt steeds meer een cabarettopper. Ze won het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop, opvolger Zonder Voorbehoud werd met een sterrenregen ontvangen en ook de oudejaarsconference 2017, die ze samen met Dolf Jansen op het podium bracht was een succes. Met Alles is er brengt Korthals een muzikale voorstelling rond het thema ‘doorgeven’: wat geven we nu door aan onze kinderen en wat geven we straks door aan Moeder Aarde? Ze ontving voor deze voorstelling Poelifinario cabaretprijs, categorie Engagement 2019. Uit het juryrapport: ‘Haar spel is minstens zo imponerend als de inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert.’

Meer informatie over Het Nationaal Theaterweekend van 24 t/m 26 januari 2020 via: www.theateraanhetvrijthof.nl/nationaal-theaterweekend

Foto studioivorosbeek

 

Geef een reactie