Het gebeurt niet elke dag dat de kinderen van Basisschool Sint Paulus in Heerlen bezoek krijgen van een bekende Nederlander. Dit overkwam de leerlingen van groepen 6/7 en 7/8, die donderdag 21 november een heel bijzondere middag beleefden.

Alex Moonen, de Sterkste Man van Nederland bezocht de school om de kinderen te laten ervaren wat het is om als echte journalist een bekende Nederlander te interviewen. De leerlingen stelden de meest uiteenlopende vragen in een zelfgeorganiseerde persconferentie waarop zij in een eerdere les door twee journalisten waren voorbereid. Na afloop mochten de leerlingen natuurlijk op de foto met Alex Moonen en wilden ze allemaal een handtekening.

Ondanks zijn drukke agenda wist Alex Moonen, die niet alleen Sterkste Man van Nederland is, maar ook als docent Aardrijkskunde op een middelbare school werkt en bovendien als ‘Kracht van het Zuiden’ trainingen geeft op het gebied van sport en gezondheid, tijd vrij te maken voor de leerlingen van de Sint Paulus.
Deze les maakt deel uit van IMC Basis, een programma van de IMC Weekendschool waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 twee jaar lang, elke week, onder schooltijd, les krijgen van bevlogen gastdocenten.

foto IMC Basis

Tijdens deze lessen ervaren en ontdekken de leerlingen samen met de gastdocenten vakgebieden. In dit geval het vak Journalistiek. De kinderen gaan zoveel mogelijk zelf aan de slag met ‘het echte werk’. De nadruk tijdens de lessen ligt op het zelf doen en ervaren en zo bereidt IMC Basis de kinderen voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: werk gaan doen wat bij hen past en waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen.
De komende maanden gaan de kinderen nog aan de slag met de vakken Recht, Beeldende Kunst, Techniek en Zorg en Welzijn.
Meer informatie www.imcbasis.nl

Foto´s IMC Basis

Geef een reactie